HDP'den 'dışkı' tepkisi: Kendisine afiyet olsun

'Dışkı yedirilmesi'ni işkence olarak görmediğini açıklayan Prof. Dr. Celâl Şengör'e HDP'lilerden de tepki geldi.

HDP'den 'dışkı' tepkisi: Kendisine afiyet olsun
HDP'den 'dışkı' tepkisi: Kendisine afiyet olsun
GİRİŞ 23.11.2015 13:17 GÜNCELLEME 23.11.2015 14:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

12 Eylül dönemine ilişkin yaptığı değerlendirmede ‘dışkı yedirilmesi’ni işkence olarak görmediğini açıklayan Prof. Dr. Celâl Şengör’e tepki yağdı.

Gültan Kışanak "Eğer dışkı yedirmeyi hâlâ savunuyorsa, bunu işkence olarak görmüyorsa bunu savunabilir. O zaman da bize afiyet şeker olsun demek düşer" derken, Sırrı Sakık ise "Bilim adamı değil film adamı. Zaten kendisi diyor ki 'dışkıyı bal gibi yerim.' Kendisine afiyet olsun" diye tepki gösterdi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “B.. yemeye ve yedirmeyi makul gören insanla konuşacak hiç bir şey yoktur" dedi.

Eski vekil Sebahat Tuncel de 'Türkiye’deki, eğitim sistemini bir kez daha gözden geçirmek gerekir. Irkçı, faşizan birisinin profesör jön takıntısı ile toplum içinde gezmesi zarardır" diye  tepki gösterirken,  Hatip Dicle ise "Bunu gerçekten yorumlamaya ve görüş belirtmeye değer görmüyorum. Ayıplıyorum" dedi.

ŞENGÖR'E AFİYET OLSUN

En sert tepkilerden birini Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak verdi. Kışanak şunları dile getirdi: "Aklı selim bir insanın söyleyebileceği cümleler değil. Akıl ve ruh sağlığı yerinde mi diye bakmak lazım. Bu kişi bir profesör. Acilen tedbir alınması lazım. Onun eğitimci sıfatı tehlikeye işaret ediyor. Toplumda niye bu kadar sorun sıkıntı var diye düşünüyorum. Ama kendi şahsi görüşüdür. Eğer dışkı yedirmeyi hâlâ savunuyorsa, bunu işkence olarak görmüyorsa bunu savunabilir. O zaman da bize afiyet şeker olsun demek düşer."

BEN UTANDIM 

90’larda Yeşilyurt köylülerine dışkı yedirilmesi olayını haberleştiren Gazeteci Celal Başlangıç da Şengör’ün sözleri için, “Zorla dışkı yedirilen insanların durumuna çok yakından tanık oldum. Onlar anlatırken ben utandım. Onlar da anlatırken çok utandı. Kimseyi bir daha o durumda görmek istemem. Buna Celal Şengör de dahildir” yorumunu yaptı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 18
  • Bay X 8 yıl önce Şikayet Et
    Sapkınlığın geldiği son nokta. Muhabbete bakar mısınız. Okurken midem bulandı. Ve bu zihniyette insandan nasıl profesör çıkmış ve buna kim izin vermis onay vermis araştırmak lazım. Şimdi bu adamın yetiştireceği ogrenciden ne bekleyebiliriz. Öğrenciler de okuduklarını sanıyor. Yazık. Buna sebep olana.
    Cevapla
  • bilge adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu dünyada rezil ettiği gibi öbür taraftada edecek inş.ateist insan müsvettesi.karşıdakine zerre kadar kıymet vermeyen gurur ve kibirinden ayağı yere basmayan kişilik.yasin suresinin 8. ayeti bu insana inmiş "Biz, onların boyunlarına halkalar geçirdik. O halkalar çenelere kadar dayanmaktadır. Bu yüzden kafaları yukarı kalkıktır."
    Cevapla
  • İsa KESKİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Şengör ün bu söylediklerinden aleme ibret yargılanıp, aleme ibret de ceza almaş lazım. İşte ileri demokrasinin savcılarına fırsat. muhalefet zaten acınacak halde de, iktidar milletvekilleri bu meczubu neden susturmaz acaba? adam insanlığa karşı resmen suç işliyor. Türkiye nin itibarını beş paralık ediyor.
    Cevapla
  • Ahi 8 yıl önce Şikayet Et
    Böyle abuk sabuk laflar devletin terörle meşru mücadelesine zarar veriyor. Dolayısıyla terörist iddialarını meşrulaştirma tezini teyit ettiriyor. Hal böyle iken, bu tür beyanlar nazara alınması lazım
    Cevapla
  • kemal kuru 8 yıl önce Şikayet Et
    hocam obez olmuş yemeyi bıraksın yada az yesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber