Sandığa 60 gün kala son seçim anketi!

CHP, bir önceki seçime göre birkaç puan oyunu arttırırken, AK Parti, tarihinin en yüksek oy oranında görülüyor. MHP ise bulunduğu yerden geriye gidiyor.

Sandığa 60 gün kala son seçim anketi!
Sandığa 60 gün kala son seçim anketi!
GİRİŞ 13.04.2011 09:02 GÜNCELLEME 13.04.2011 09:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen yapılan son ankete göre, partilerin 2011 genel seçimleri öncesi aldıkları oy oranlarını açıkladı.

GENAR’ın geçen hafta yaptığı Türkiye geneli, 2840 denekli araştırmasına göre; AK Parti yüzde 47, CHP yüzde 24, MHP ise yüzde 13 oranlarıyla Meclis’e girecek ilk üç parti oldu.

CHP DÜŞÜŞTE

CHP, bir önceki seçime göre birkaç puan oyunu arttırırken, parti lideri Kılıçdaroğlu’nun göreve ilk geldiğinde yaşanan yükselme oranı düşüş gösterdi. O dönemlerde CHP’de % 26-27’lere çıkan dalga % 24- 25 seviyesine düştü. CHP’nin duruşu, gidişi önceki seçime göre yukarıda ancak, seçim sonrası elde etmiş olduğu seviyeye göre aşağıda.

MHP GERİYE GİDİYOR

MHP’de ise bulunduğu yerden geriye gidiş var. MHP, hem seçimdeki seviyeyi, hem de seçimden sonra yükseldiği seviyeyi kaybetti.

AK PARTİ EN YÜKSEK ORANDA

AKP, yüzde 47- 48’le tarihinin en yüksek oy oranında görülüyor.

Aday Listeleri Seçmenin Tavrını Etkileyecek mi?

Mustafa Şen, aday listelerinin genel seçimlerde çok fazla etkisi olmayacağını, yalnızca küçük bir dalga oluşturacağını belirtti. Şen, aday faktörünün seçmen davranışlarında yerel seçimlerde ‘belirleyen etki’ gösterirken, genel seçimlerde ise ‘etkileyen faktör’ olarak etki gösterdiğini ifade etti.

Seçmenin Kararını Etkileyecek En Önemli Etken

Önümüzdeki seçimlerde seçmeni etkileyecek en önemli faktörün lider olduğunu ifade eden Şen, lider etkisinin ardından ideoloji, partinin gücü, yapılacak kampanyalar vb. faktörlerin geleceğini belirtti. Hiçbir adayın partiye seçim kazandıracak, kaybettirecek, ya da oy oranlarını çok fazla değiştirecek bir etkisinin bulunmadığını bildiren Şen, siyasette lider etkisinin yüzde 50’nin üzerinde olduğunu belirtti. Listeye giremeyen adayların parti liderlerine sitemlerine de değinen Şen, “ Millet vekiline değil liderine bakıyor” dedi

Star

YORUMLAR 17
  • osman alparslan 13 yıl önce Şikayet Et
    %30 küsür. akp %30 küsür alır bu seçimden millete vaat ettiği hiç bir şey gerçekleşmedi faize 46 milyar dolar ayıran akp işçiye memura %3 zamı uygun gördü sağlık sektöründe çalısanların maaslarınıda 100 150 tl aşşağıya çekti.. sağlıkcıdan oy beklemesin
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    GENAR NE VAR AK PARTİ'DE HER ŞEY VAR, YANİ O BİR EFSANE, EZİP GEÇECEK DESENE?!. KONDA'dan sonra GENAR'ın araştırması yayınlandı dostlar, Ak Parti yine yüzde 50 civarında, ezip geçiyor, millet coşuyor, veriyor coşkuyu, vuruyor yandaşı, candaşı, kıldaşı, ben diyor İSTİKRARIMI KİMSEYE YEDİRMEMEM, hele hele Tipi Bozuk Familya'nın TAYYİP deyip manşetten vurmaya kalktığı Türk'ün Büyük Lideri'ni asla yalnız bırakmam! SİVİL BİR ANAYASA İÇİN DİĞER PARTİLERİ NADASA ALIRIM AK PARTİ'YE MÜHRÜMÜ BASAR SIFIR KİLOMETRE BİR ANAYASA İLE HAYATIMI YAŞARIM! Ne mutlu cumhur şahlandıkça şahlanıyor, ETÖ'cüler vah vah edip gözyaşı döküyor. Vatanım için senin AK PARTİ'DEYİM, PLANCILARIN TAM KARŞISINDAYIM!..
    Cevapla
  • selim ceylan 13 yıl önce Şikayet Et
    Gün ola Harman ola. Daha şimdiden düzmece anketler milletimizin zihnini bulandırmaktan başka bişey değil, AKP %40 ı geçemez maskesi düşüyor, MHP nin de oy kaybettiği felan yok %15-18 aralığında oy alır, Güçleniyoruz organize oluyoruz İnşallah meydanı boş bırakmak yok artık
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti Ev kadınlarına 18 gün ödemeyle 30 gün sayılacağı 7200 günde Emeklilik hakkı getiriyor... .
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti Emekliye AB,nin bile üstünde zam yaptı,İşciye işden kendi çıksa bile Tazminat alma hakkı getiriyor... .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi