Davutoğlu: Kelebekler bize tefekkürü öğretir

Başbakan Davutoğlu, memleketi Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan 'Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nin açılış törenine katıldı.

Davutoğlu: Kelebekler bize tefekkürü öğretir
Davutoğlu: Kelebekler bize tefekkürü öğretir
GİRİŞ 03.07.2015 20:06 GÜNCELLEME 03.07.2015 20:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'da Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan 'Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nin açılış törenine katıldı. Kelebeklerin kısa ömürlerinde bizlere çok şey öğrettiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Kelebek rabbimizin bize her baktığımızda mucizesini hatırlatan bir varlıklardır. Kelebekler çok kısa ömürlerinde bize çok şey öğretirler. Tırtır haliyle, ipek kozasıyla, estetiğin, rabbimizin cemal sıfatının yansıdığı o güzel halleriyle bize tezekkürü, tefekkürü öğretir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte 'ANA' adlı özel uçakla, saat 15.45 sıralarında memleketi Konya'ya geldi. Başbakan Davutoğlu, ilk olarak Mevlana Müzesi'nin yanındaki Yusuf Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu, daha sonra yürüyerek Mevlana Müzesi'ne geçti. Yolda karşılaştığı vatandaşlarla selamlaşıp, sohbet etti.

Başbakan Davutoğlu'nun, Mevlana Müzesi'nin ardından da ikinci durağı Karatay Belediyesi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi makamında ziyaret etti. Davutoğlu, ziyaretlerinden sonra Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan 'Konya Tropikal Kelebek Bahçesi'nin açılış törenine katıldı. Burada Kısa bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, açılışı yapılan Tropikal Kelebek Bahçesi'nin Avrupa'da birinci, Türkiye'de en geniş alanlardan biri olacağını söyledi. Kelebeklerin kısa ömürlerinde bizlere çok şey öğrettiğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Kelebek rabbimizin bize her baktığımızda mucizesini hatırlatan bir varlıklardır. Kelebekler çok kısa ömürlerinde bize çok şey öğretirler. Tırtır haliyle, ipek kozasıyla, estetiğin, rabbimizin cemal sıfatının yansıdığı o güzel halleriyle bize tezekkürü, tefekkürü öğretir. Ömürleri çok kısadır, ama bu ömürlere gelecek nesillere hayat verecek, kelebek neslinin devam ettirecek gayretle uçarlar. Hep uçarlar, bir çiçekten diğer çiçeğe konarlar. Bir gün bazen bir kaç gün süren ömürleri boyunca hep size rabbimizin zikrini hatırlatırlar" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tropikal Kelebekler Bahçesi'nin ziyaretçilere girişlerin 3 Ağustos tarihine kadar ücretsiz olacağını belirtti. Başbakan, açılışın ardından bahçeyi gezdi.

KONYA TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, bin 600 metrekarelik kelebek uçuş alanı olmak üzere toplamda 7 bin 600 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Bahçe, 98 türe ait 20 bin adet tropikal bitkiye ve 15 türde yaklaşık 6 bin kelebeğe doğal yaşam alanı sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!