Baydemir: Tek biri zindanda kaldığı müddetçe

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, Bingöl'de polise silahlı saldırı olayında yargılanan Gülsüm Koç'un ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını eleştirerek " Böyle kardeşlik olmaz, böyle adelet tecelli etmez" dedi.

Baydemir: Tek biri zindanda kaldığı müddetçe
Baydemir: Tek biri zindanda kaldığı müddetçe
GİRİŞ 02.03.2013 19:07 GÜNCELLEME 02.03.2013 21:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, Bingöl'de polise silahlı saldırı olayında yargılanan Gülsüm Koç'un ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını eleştirerek, "Allahtan reva mı bu? Böyle kardeşlik olmaz. Böyle adalet tecelli etmez. Böyle halklarımız kucaklaşamazlar" dedi. Baydemir, "Hukuka aykırı şekilde halkın iradesinin tek bir ferdi zindanda kaldığı müddetçe bizler kendimizi özgür hissetmeyeceğiz" diye konuştu.

Osman Başdemir, BDP'nin Genç İlçe örgütünün yemeğine katılmak için geldiği Bingöl'de parti binası önünde 1500 kişiye hitap etti. Bingöl'de 15 Mayıs 2011 tarihinde polis otosuna düzenlenen saldırıda gözaltına alınan ve yargıladığı mahkemede ömür boyu hapse çarptırılan o zaman lise öğrencisi olan Gülsüm Koç'un gizli tanık ifadesiyle mahkum olduğunu hatırlattı. Bölge halkına ya cezaevlerindeki Kürtlerin özgürlüklerine kavuşacaklarını ya da kendilerinin onların yanına gidecekleri sözü verdiklerini belirten Osman Baydemir, şunları söyledi:

"Bugün onlardan bazıları özgürlüklerine kavuşmuş olmalarından dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Ama sözümüz söz. İçerde hukuka aykırı şekilde halkın iradesinin tek bir ferdi zindanda kaldığı müddetçe bizler kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Bingöl halkının bir evladı olan gencecik lise öğrencisi Gülsüm, ömür boyu hapse mahkum edildi. Allah'tan reva mı bu? Böyle kardeşlik olmaz. Böyle adalet tecelli etmez. Böyle halklarımız kucaklaşamazlar. Gelin bu hukuksuzluktan, bu adaletsizlikten biran önce vazgeçin."

FIRAT ANLI'NIN KONUŞMASI

Osman Baydemir'le birlikte Bingöl'e gelen, KCK davasından bir süre önce tahliye edilen Yenişehir Belediye Başkanı BDP'li Fırat Anlıda konuşma yaptı. Kürtlerin 90 yıldır zulme uğradığını ileri süren Anlı, buna rağmen barış talebinden vazgeçmediğini söyleyerek buna Gülsüm Koç'u örnek gösterdi. Anlı şöyle dedi:

"Bizler bu halkın evlatları olarak, bu halkın kendi topraklarında daha iyi yaşaması için, kendi kimliğiyle, kendi diliyle özgür bir şekilde yaşaması için inancına ve kendi değerlerine sahip çıkması için üzerimize ne düşerse yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bunun bedelini ödemeye hazırız. Şimdi 28 Şubat'ın generallerini içeriye tıkıyorlar. Peki 28 Şubat'ta bu generaller topaltılar yaparken ortada görünmeyenler, kaçanlar, gizlenenler bugün 28 Şubat'ın mağduru olarak çıkıp hesabını soramazlar. Rahmetli Erbakan'ın Bingöl'de kullandığı bir cümle yüzünden siyasi hayatına nerdeyse son vermek istediler. Siz ne mutlu Türküm derseniz, buradaki insanlarda ne mutlu Kürdüm der."

BDP Bingöl il binası önünde toplanan kalabalığa hitap ettikten sonra Baydemir ve Anlı Genç İlçesi'ne geçti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • ibrahim 11 yıl önce Şikayet Et
    Hukuka aykırı şekilde halkın iradesi ne demek . veya Hukuka aykırı şekilde halkın iradesi demek polise askere silah doğrultmak ise devlete teröristlik demektir.devlet kendi evlatlarını teröristlere kurban kalan sağlarıda gazba acıya ve salmaz devletin haddini bilmesi lazım çünkü benim vergimle bana zulum yapamaz
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne açılım, ne kardeşlik terörün iki taraftaki yandaşları için değil. iki taraftaki halk için yapılmaktadır. Elbetteki terörün iki taraftaki müsebbibleri ve muavinleri/yardımcıları açılımın ve kardeşlik projesinin parsasını yemeğe, mümkün olduğunca kendilerine pastadan pay çıkarmaya çalışacaklardır. Eğer hükümet ve halk mümkün olduğunca bunları bu pastadan uzaklaştırır, kendi hakkına sahip çıkarsa, açılım ve kardeşlik hedefine ulaşır. Aksi halde asıl mücadele açılımdan sonra silahsızda olsa başlayacak ve her iki tarafın istismarcılığının önüne geçmek için daha çok şey yapılması gerekecektir. Yapmamız gereken, Kürt Ergenekonu'nunda halkını sömürmesinin, haklarını çiğnemesinin ve halkı kendi köleleri olarak görmenin önüne geçmektir. Halka demokrasi anlayışı aşılayarak, hala ağalık kurallarına göre yönetilen PKK ve yöneten kişilerin toplum tarafından dışlanmasını sağlamaktır. BDP, aynı MHP ve CHP gibi marjinal bir partiye dönüşebilir.
    Cevapla
  • Kürşat Kadir ALPEREN 11 yıl önce Şikayet Et
    ONLAR NE OLACAK?. Şimdi bu konuşanlar yani terör yanlıları, hainler; Kürk halkının kahramanları. Yol haritası belirleyenleri. Herşey söyleme hakkına sahipler.Dün devletinin yanında olup, bölgede bu hainlere karşı dik duran Kürt halkı ne olacak?
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    açılımcılar size söylüyor. ne dersiniz
    Cevapla
  • mustafa akgedik 11 yıl önce Şikayet Et
    açılımcı hükümet buyur cevap ver. adam öldüren herkes ömür boyu hapis alır bu normaldir..türk e kürt e laza çerkeze araba göre değil kanunlar.. ama adamlar biz öldürürüz cezada veremezsiniz diyorlar yoksa barış yapmazlarmış yaparsanız sizin..... bülent arınç bey bu provakasyonmu söyledikleri haklılarmı bir zahmet ağlamadan cevap ver..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor