Burkina Faso'da darbe oldu

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da ordu yönetime el koydu. 27 yıldan beri iktidarda bulunan Devlet Başkanı Compaoré yönetimi sona erdi.

Burkina Faso'da darbe oldu
Burkina Faso'da darbe oldu
GİRİŞ 31.10.2014 11:19 GÜNCELLEME 31.10.2014 12:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başkent Vagadugu'da dün yaşanan olaylarda, meclis ateşe verilmiş, devlet televizyonuna saldırıda bulunulmuştu. Akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ise gece geç saatlerde askeri darbe yapıldığı duyuruldu.

Burkina Faso Genelkurmay Başkanı Honoré Traoré yaptığı açıklamada, yaşanan sıkıntıların mecliste çözümlenememesi sonucu bir yıl sürmesi öngörülen geçiş hükümeti kurulacağını söyledi. General Traoré, geçiş hükümeti ile beraber tekrar yasal düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Sabık Devlet Başkanı Compaoré'nin 2015'te yapılacak devlet başkanlığı seçiminde tekrar aday olmasının önünü açan yasa tasarısı parlamentoya sunulmuştu. Muhaliflerin düzenlediği protesto gösterileri sonucunda birçok resmi kurum maddi zarar gördü.

Resmi olmayan kaynaklara göre çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti. Devrik Başkan Blaise Compaoré'nin durumu hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR 13
  • Turkay 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam 27 yildan beri Fransa'nin destegiyle yonetiyordu. Halk ayaklandi Fransa'nin destegiyle ordu yonetime el koydu. Yarin Fransa'nin desteledigi biri yine secimle gelir. Fransa bu topraklari asla birakmak istemiyor ve somurusu olarak goruyor.
    Cevapla
  • DARBE HAK 9 yıl önce Şikayet Et
    ADAM % 51 İLE 15 YIL ULKE YÖNETECEK YA %49 HEP O ADAMIN SURATINI MI GÖRECEK?NEREDE DEMOKRASİ.CHP DAHİ OLSA 2 DÖNEMDEN SONRA HİÇBİRPARTİNİN BAŞTA DURMASI ANTİDEMOKRATİK
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi iyinin kötüsü olarak söylenir. Mükemmel bir yönetim sekli değildir fakat günümüzün en iyisisidir. Eğer bunu saçma buluyorsan demokratik'im demeyeceksin. Asker olup darbe yaparsın artık! Sonra da Cumhuriyet, laiklik naraları atarsınız! Hadi canım sen de!
    Cevapla
  • Demokrasi ne o zaman? 9 yıl önce Şikayet Et
    Çoğunluğa uyacaksın. Demokrasi çoğunluğun verdiği kararlara uymak değil mi? %51(çoğunluk), %49(azınlık)'dan fazla olduğuna göre %49 yöneltilmeye mecbur. Sonuçta çoğunluğu kendisi sağlasa diğer taraf yönetilmeye mecbur olacak. Azınlık, çoğunluk sağlayamadığına göre yönetilmeyi kabul edecek.
    Cevapla
  • mantikli??? 9 yıl önce Şikayet Et
    Halkin sectigi bir yonetime darbe yapmak nasil mantikli oluyor anlamis degilim.asil dusuncesizlik darbeden medet ummaktir
    Cevapla
  • Mantıklı 9 yıl önce Şikayet Et
    24 sene yönetmiş halen gidip aday oluyor, doymuyor gözü demekki.Bizdekilerde 12 seneyi devirdi halen aday oluyorlar, bıkmıyorlar, bırakmıyorlar yenilerine yerlerini.Bıraksa gibi görünselerde halen sopayı ellerinde tutuyorlar.Haliylede halk artık bu duruma sinirlenip yeter artık diyor isyan çıkarıyor, genel kurmayda darbeyi oturtuyor.Mantık doğru, işleyiş doğru hata sürekli aynı adamları devletin başına seçmeleri.Zaten onları oraya seçenler duyarsız insanlar oluyor, duyarlı insan olsalar aynı adamı 50 kere seçmezler.
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen şimdi kalkar bir de demokratikim diye geçinirsin! Demokratiklik nedir bilir misin? Demekki iyi yönetmiş ya da sevilmiş. Bu bizi ilgilendirmez. Sonuçta diktatör değil. Adam seçimler gelmiş istediği kadar seçilir. Senin gibi darbeci zihniyetler yüzünden bu ülke ne darbeler gördü! Mantık doğruymuş! Bir yerde deme gülerler seni. Gerçi bu hale gülünür mü ağlanır mı bilinmez...
    Cevapla
  • Erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçicen o işleri sen. biz istiyoruz iktidarda kalacak o kadar! biz postal sevici değiliz.
    Cevapla
  • barladenizi 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde 12 sene daha var hele bekle sen darbeci zihniyet.. orta doğu afrika topraklarında bulunan ülkelere bakın hele hemen hemen hepsi asker yönetiminde..halleri de ortada sömürülmüşler iliklerine kadar..
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki yanlış aynı adamı 50 kere seçmekmiş. Bu arkadaş kesin CHP'li farklı kişiler seçilse birinde de CHP seçilebilir diye düşünüyor tabi. Sana tavisyem Hıncal Uluç'un bugünkü "lider olma sanatı" yazısını okuman.
    Cevapla
  • Mantıksız 9 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı kardeşim o kadar mantıksız yorum yapmışsın ki... Devlet başkanı adil bir yönetim gösterdikten sonra ve halkı onu istedikten sonra isterse 50 yıl yöönetsin. Devlet yönetimi çocuk oyuncağı değil ki ikide bir değişssin. Ülkemizde görüyorduk önceden her yıl hükümet değişirdi daha mı iyiydi yani. Bu arada halkın tercihine ne olursa olsun saygı göstereceksin. duyarsız seçmen seçti diye bir anlayış olamaz. Klasik diktatör rejiminden bir farkın kalmaz.
    Cevapla
  • Mantığın bittiği yer 9 yıl önce Şikayet Et
    Halk yeter artık diyormuş da... Orduyu göreve çağırıyormuş da... Komik olmayın! Zorla mı seçtiriyor kenisini! değil 27, 50 yıl da aday olsa halk seçiyorsa orduya ne oluyor? darbeler her zaman antidemokratik hareketlerdir. Halkı küçümsüyen kendini herkesten daha kıymetli sanan zavallıların sığındığı bir hareket.
    Cevapla
  • Murat Y. 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP'liler (yönetici takımı) ne kadar da özenmiştir. Özledikleri bişey. Allah göstermesin tabi.Şimdi orada darbeciler tutunabilmek için ülkelerinin kaplarını sömürgeci dış güçlere alabildiğine açacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!