Göçmen kenti Merkel'i bekliyor

Binlerce göçmenin yaşadığı Duisburg şehri, Salı günü bir günlük ziyaret için gelecek olan Almanya Başbakanı Angela Merkel'i bekliyor.

Göçmen kenti Merkel'i bekliyor
Göçmen kenti Merkel'i bekliyor
GİRİŞ 23.08.2015 15:00 GÜNCELLEME 23.08.2015 15:00

Sivil Diyalog (Bürgerdialog) başlıklı programlarıyla farklı kentlerde vatandaşlarla bire bir görüşmeler gerçekleştiren Angela Merkel, 25 Ağustos 2015 tarihinde Duisburg'un Marxloh semtine gelerek vatandaşları dinleyecek.

Angela Merkel, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Marxloh'ta bulunan Otel Montan'da, önceden belirlenen 60 kişi ile bir araya gelecek. Marxloh'ta oturma şartı aranarak Merkel'in toplantısına katılacak vatandaşlar belirlenirken, semtte bulunan dini cemaat ve sivil toplum kuruluşlarından 2'şer temsilci davet edildi. Saat 13.00'te Marxloh'a gelmesi planlanan ve iki saati aşkın bir süre kalması beklenen Angela Merkel'in, otelde önce şehir idaresi ve bazı politikacılarla görüşmeler yaptıktan sonra, aralarında farklı okullardan öğrencilerinde yer alacağı vatandaşları dinleyecek.

MARXLOH GÖÇMENLERİN KASABASI OLARAK BİLİNİYOR

Son dönemlerde Romanya ve Bulgaristan'dan göçmenler ve Suriye'den gelen mültecilerin sorunları ve onların gelişi ile şehirde baş gösteren bir takım sorunların, başbakan Merkel'e iletilmesi bekleniyor. Merkel'in vatandaşlarla buluşacağı Otel Montan, sağında ve solunda tamamen Türk iş yerleri ve dernekleri bulunan ünlü weselerstr caddesine sadece yüz metre mesafede bulunuyor. Türklerin ve mekanlarının yoğun olduğu Marxloh semti, Türk şehri olarak bilinen Berlin Kreuzberg'e benzetilir. Daha çok gelinlik mağazaları, kuyumcu, market ve restoran gibi yoğun Türk mekanların bulunduğu Marxloh'un mikrofon uzattığımız bazı esnaflar, Angela Merkel'in iş yerlerin bulunduğu caddeye uğramasını ve esnafların sorunlarından haberdar edilmesini beklediklerini ifade etti. 

SON VATANDAŞ BULUŞMASINDA FİLİSTİNLİ KIZI AĞLATMIŞTI

Temmuz ayında Rostoc şehrinde Sivil Diyalog ve Almanya'da iyi yaşam başlıklı vatandaş buluşması gerçekleştiren Angela Merkel, toplantıya davet edilen Filistinli mülteci bir ailenin kızı olan Reem ile kısa sohbet yapmış ve ailesinin Almanya'dan gönderilme ihtimalinin olduğunu Merkel'in ağzından duyan Filistinli kız göz yaşlarına boğularak Almanya'da uzun süre konuşulmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması