Sancar BBC'ye çok kızdı: Allah'ın gavuru

Kimya dalında Nobel Ödülü’nü kazanan 3 bilim insanından biri olan Sancar, kendisine “Türk’müsünüz?” diye soran BBC'ye Allah'ın gavuru dedi.

Sancar BBC'ye çok kızdı: Allah'ın gavuru
Sancar BBC'ye çok kızdı: Allah'ın gavuru
GİRİŞ 18.10.2015 09:51 GÜNCELLEME 18.10.2015 09:53
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Kanserli hücrelerin DNA onarım sisteminin haritasını çıkararak Kimya dalında bu yılki Nobel Ödülü’nü kazanan 3 bilim insanından biri olan, bu sayede Türkiye’ye de ilk kez bilim dalında bu prestijli ödülü kazandıran Prof. Dr. Aziz Sancar Milliyet'ten Sema Emiroğlu'na verdiği röportajında para ödülü ne yapacağını açıkladı...

''ALLAH'IN GAVURU''

En son BBC röportajınızda size “Türk’müsünüz?” diye sormuşlar, siz de oldukça kızmışsınız...

- Kızıyorum ona, çünkü bunlar Allah’ın gavuru, orayı karıştırdılar yüz yıl önce, hâlâ karıştırıyorlar. İngiltere’de kaç çeşit etnik grup var, ben sana soruyor muyum? ABD’de Katolik’i var, Alman’ı, İngiliz’i var. Nerelisin deyince “Amerikalı” diyor, o kadar. Onlar illa yok Kürt müsün, yok Arap mısın?

Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Özellikle Nobel’den alacağınız para ödülünü nasıl kullanacağınız konusunda bir projeniz var mı?

- Biz Türkevi’ni sağlam bir temele koymak istiyoruz, çünkü şimdi biz yönetiyoruz. 69 yaşındayım. Eşim 66 yaşında. Biz gittikten sonra ne olacak, onun derdindeyiz. Bu parayı o vakfa yatıracağız ki Türkevi devam ettirilebilsin.

YORUMLAR 65
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hocam lütfen türkiyeye dönün sizin gibi insanlara çok ihtiyacımız var
    Cevapla
  • Yörük KURT 8 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek ellerinizden öpüldünüz.
    Cevapla
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocam helal olsun sana...
    Cevapla
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    olayi ozetlemis, cozum surecinde hata yapilan nokta tam da burasi
    Cevapla
  • virdis 8 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka,, çözüm süreci 2003 kadar olan devlet terörünün affıydı,, yüzleşmesiydi,,, bundan sonrası için haklı olabilirsin,, bundan gayri yanlış yaparlarsa onlar düşünsün,,,
    Cevapla
  • Osmanlı Tokatı 8 yıl önce Şikayet Et
    Elalem Erkek görsün. Aydın dediğin böyle olur. Cevabı resmen oturtmuş ingilizlere. Çocuğumun adını aziz koyacam hocam. Bende bir akademisyenim ve sizi çok beğeniyorum. Demekki neymiş prof olmak değil ilerici olmak değil adam olmak gerekiyormuş. Helal sana be hocam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü