Ünlü politikacı hayatını kaybetti

Almanya'nın 1974 - 1982 yılları arasında başbakanlığını yapan Helmut Schmidt'in Hamburg'ta hayatını kaybettiği açıklandı.

Ünlü politikacı hayatını kaybetti
Ünlü politikacı hayatını kaybetti
GİRİŞ 11.11.2015 07:16 GÜNCELLEME 11.11.2015 08:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1974-1982 yılları arası Batı Almanya Şansölyesi olarak görev yapmış Alman Sosyal Demokrat politikacı Helmut Schmidt, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Schmidt'in hayatı DW Türkçe'de böyle yer aldı:

Hayatının sonuna kadar açık konuşma alışkanlığını korudu. Buna rağmen, ya da asıl o nedenle kendisine büyük saygı gösterilirdi. Lütufkâr ve kanaatkâr olmayıp hep haklılığını savunmasına rağmen Helmut Schmidt bütün anketlerde Almanya'nın en sevilen politikacısı çıkardı.

Borç ve finans krizi sırasında katıldığı bir açık oturumda kendisine Başbakan Merkel'in kriz yönetimini nasıl değerlendirdiği sorulduğunda, “Aklıma diplomatik bir cevap gelmesi için uzun düşünmem lazım” demişti. Sözünü hiç sakınmazdı. Politikacıların hep ‘her şeyin sırası var' dediklerini söylerdi. Aktif siyasetten çekildikten sonra daha haşin yorumlarda bulunmaya başladı. Almanya'nın küçük Avrupa kıtasının tam ortasında ve son derece nahoş durumda olduğunu, Avrupa Birliği'nin Ukrayna politikasını ‘çocukça jeo strateji' olarak gördüğünü, Barack Obama'nın büyük bir başkan olduğu tanımlamasına katılamayacağını söylemişti.

Avrupa Birliği'nin gelişmesini, Almanya'nın çok kültürlü topluma dönüşmesini ve Alman silahlı kuvvetlerinin Afganistan görevine katılmasını eleştirmesine rağmen halkın gözündeki itibarı azalmadı.

YORUMLAR 1
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    almanyada 1968 den beri yaşamış biri olarak,H schmidtin bir cümlesini duyduğum zamana kadar sever sayardım : bir tv söyleşisinde gazeteci sorar,avrupa birliğine Türkiyeyi alırsak ne olur sorusuna { felaket} diye cevap verir, peki rusya için ne düşünüyıorsunuz sorusuna olabirlir cevabı verir, işte o an benim için bitmişti Helmuth,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı