Jagland: Türk halkını tebrik ediyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'la görüştü.

Jagland: Türk halkını tebrik ediyorum
Jagland: Türk halkını tebrik ediyorum
GİRİŞ 04.08.2016 16:26 GÜNCELLEME 04.08.2016 16:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'yi ziyaret eden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı Adalet Bakanlığı'nda biraraya geldi.Basına kapalı görüşme sonrası açıklama yapan Bozdağ, gerçekleşen ziyaret için memnuniyetini dile getirdi ve Jagland ile karşılıklı önemli değerlendirme yapma imkanı bulduklarını söyledi.

Bozdağ şöyle konuştu:

"Sayın Thorbjørn Jagland ile darbe sonrası Türkiye’yi ziyaret eden Avrupa Konseyi üst düzeydeki ilk yöneticisi olması hasebiyle,önem verdiğimiz ziyarette, karşılıklı olumlu bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Kendisi, darbe teşebbüssünden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, milletimizin darbeye karşı demokrasiye sahip çıkmasına teşekkür ettiler. Toplantımız, bu süreçle ilgili bazı konuları karşılıklı değerlendirdiğimiz olumlu bir hava içerisinde geçti. Biz de kendilerine darbenin nasıl gerçekleştiğine dair yaşadıklarımızı anlattık. Milletimizin, siyasi partilerimizin,  sivil toplum örgütlerimizin, Başbakanımızın, Hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın ve bütün milletin demokrasiye ölümüne nasıl sahip çıkarak, darbe girişimini başarısızlığa uğratıldığını ifade ettim. Batıdan, darbe gecesi beklediğimiz açıklamaların, beklediğimiz düzeyde olmayışından dolayı üzüntümüzü de  kendisine ilettik. Kendisi darbenin başından beri çok net tavır koydu, koyduğu tavrı ifade edip açıkladılar, kendisine teşekkür ettik ve bundan sonraki süreçte de Avrupa Konseyi ile birlikte istişarelerimiz devam edecektir."

TÜRK HALKINI TEBRİK EDİYORUM

Genel Sekreter Jagland ise açıklamasında"Burada Türk kurumlarını desteklemek için bulunmaktayız, aynı zamanda Türk halkının darbeye karşı gösterdiği dirençten dolayı onları takdir ve tebrik etmek içinde burada bulunmaktayız. Bütün bunların dışında Türk toplumunun desteği ve Türk toplumunun tutumu gerçekten çok önemliydi. Bu  sayede hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin ne kadar korunduğu anlamında da tutum ve durum ortaya koyulmuş oldu, daha öncede ifade ettiğimiz gibi Avrupa Konseyi olarak desteğe hazırız."

YORUMLAR 9
  • ertuğrul gazi 7 yıl önce Şikayet Et
    gölge etmen yeter
    Cevapla
  • zaza kentli 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bundan sonra rotasını değiştirmeli artık bu iki yüzlü avrupanın beşini bıraksın kötü günümüzde yanımızda olmayanı iyi günde istemiyoruzz
    Cevapla
  • yergören 7 yıl önce Şikayet Et
    Bırak laf yapmayı kahrınızdan 15 gün kendinize gelemediniz.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bre kendini bilmez . Darbe günün sustunuz sustunuz sonra baktınız adamlarınız başarısız oldu soluğu Türkiye'mde aldınız. Sizin teşekkürünüze falan ihtiyacımız yok...
    Cevapla
  • abc 7 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlüler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'