IŞİD Enbar'ın batısında!

Terör örgütü DAEŞ ile Iraklı güçler arasında Enbar'ın batısında şiddetli çatışmaların sürdüğü bildirildi.

IŞİD Enbar'ın batısında!
IŞİD Enbar'ın batısında!
GİRİŞ 05.01.2016 13:20 GÜNCELLEME 05.01.2016 13:20

AA muhabirine konuşan Enbar'a bağlı Hadise ilçesi Kaymakamı Mebruk ed-Duleymi, "Irak ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı güçler, aşiret güçleri ve uluslararası koalisyon güçlerinin Hadise'ye (Enbar'ın batısı) bağlı Bervane'de DAEŞ militanlarıyla şiddetli çatışmaları sürüyor" dedi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ REHİN

Duleymi, DAEŞ'in ayrıca kentin batısındaki es-Sekran ile el-Geriri bölgesini onlarca araçla düzenlediği saldırı sonrası ele geçirdiğini de aktararak, örgütün söz konusu bölgelerde çok sayıda kişiyi rehin aldığını söyledi.

DAEŞ'TEN BÜYÜK SALDIRI HAZIRLIĞI

"DAEŞ, Hadise ve Bervane'yi ele geçirmek için büyük silah depoları taşıyan araçlarla geldi" diyen Duleymi, "DAEŞ, bu araçları Musul, Enbar'ın batısı ve Irak-Suriye sınırından getirdi" diye konuştu.

Şİİ MİLİS LİDER ÖLDÜ

Öte yandan Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi yetkilisi İhsan el-Yasiri, el-"Muntazar Tugayı" liderlerinden Celil el-Esedi'nin dün Enbar'ın batısındaki et-Tertar bölgesinde DAEŞ ile çatışmalar sırasında öldürüldüğünü belirterek, Esedi'nin yanında milis unsurlarının da öldüğünü kaydetti. Yasiri, çatışmalarda ölen milislerin sayısı hakkında bilgi vermedi.

Kerbela'da toprağa verilecek Şii milis lider Esedi için bugün ülkenin güneyindeki Basra kentinde cenaze merasimi düzenlendi. Merasime yüzlerce Şii katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!