Claudia Roth'tan şaşırtan Erdoğan çıkışı

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Birlik/90 Partisi Milletvekili Claudia Roth, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da seçim konuşması yapmasına karşı olmadığını söyledi.

Claudia Roth'tan şaşırtan Erdoğan çıkışı
Claudia Roth'tan şaşırtan Erdoğan çıkışı
GİRİŞ 30.04.2018 23:11 GÜNCELLEME 01.05.2018 05:09
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Birlik/90 Partisi Milletvekili Claudia Roth, Alman hükümetinin Türk siyasetçilere uyguladığı seçim kampanyası ve miting yasağını eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'da seçim konuşması yapmasına şahsen karşı olmadığını söyledi. Alman medyasına açıklamada bulunan Roth, "Ben olsam böyle bir uygulamadan vazgeçerdim" ifadelerini kullandı.

Bu uygulamanın "güçlü bir demokrasinin işareti olmadığını" belirten milletvekili, "Güvenlik sağlandığı sürece, buna dayanırız. Bizde toplanma ve ifade özgürlüğü var. Bu özgürlük Erdoğan için olduğu kadar muhalif siyasetçiler için de geçerli" dedi. 

 

 

Alman hükümeti aldığı kararla Avrupa Birliği dışında bir ülkede yapılacak seçimlerden üç ay öncesindeki dönemde, yabancı siyasetçilerin Almanya'da seçim kampanyası yürütmesini yasaklamıştı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 69
  • gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    yok siz doğru yoldasınız Demokrasinin beşiği artık ortadoğu oluyor sizde ortadoğunun yerini almak için adaylığınızı netleştirmek için bu tarz faaliyetler gerekli..
    Cevapla
  • SELVİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorun çıkarmakta üstlerine yok ama müslümanlar sizi 1 kaşık suda boğacak bunu unutmayın. Rabbim dünyaya hükmedecek kişileri çoktan seçti. Siz baştan kaybettiniz. Bundan sonra sırıtsanızda bir işe yaramaz. THE END.
    Cevapla
  • geç 6 yıl önce Şikayet Et
    Adaylık için biraz geç kaldı.(!)
    Cevapla
  • izmir-dobracı 6 yıl önce Şikayet Et
    biz almanyada konuşma yapsakda yapmasakda milletin vereceği yer yüzde 99 bellidir.istediğiniz kadar engelleyin
    Cevapla
  • ciminli 6 yıl önce Şikayet Et
    kesin türkiye bu yeşillikleri bizim bazı şehirlere sokmamıştır şimdi ondan jest yapıyorlardır bu insanları çok iyi tanımak ve kesinlikle unutmamak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
4 yılda 31 milyar liralık katkı sağladı! Türkiye'de birinci Dünya'da 2. sırada...
Tek tüfek, çelik gibi iman... 2 mücahidin kahramanca savaşıp şehit olduğu anlar