Venezuela karanlığa gömüldü!

Venezuela'da dün öğlen saatlerinde meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle neredeyse ülkenin tamamı karanlıkta kaldı.

GİRİŞ 08.03.2019 08:08 GÜNCELLEME 08.03.2019 09:26
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Venezuela basınında çıkan habere göre, dün yerel saat ile 16.00 civarında, ülkenin büyük bir bölümüne elektrik sağlayan, Bolivar eyaletindeki Simon Bolivar hidroelektrik santralinde henüz sebebi bilinmeyen bir arıza nedeniyle, 23 eyaletten 22'sinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

 

 

Venezuela Ulusal Elektrik Şirketi tarafından (CORPOELEC) sosyal medyada yapılan açıklamada, Guri ismiyle bilinen Simon Bolivar hidroelektrik santraline sabotaj düzenlendiği, çalışmaların sürdüğü ve bunun hükümete karşı yürütülen savaşın bir parçası olduğu belirtildi. 

Elektrik kesintisi nedeniyle başkent Caracas'ta metroların çalışmaması ulaşımın aksamasına yol açtı.

 

 

Venezuela'da Elektrik Enerjisinden Sorumlu Bakan Luis Motta Dominguez de elektrik kesintisini saldırı olarak değerlendirerek, çalışmaların devam ettiğini belirtti.

GUAİDO'DAN AÇIKLAMA

ABD başta olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Guaido ise konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hükümeti hedef aldı. "Venezuela çok iyi biliyor ki devlet başkanlığı gaspı sona erdiğinde elektrik gelecek. İlerlemeye devam" ifadelerini kullanan Guaido, ülke dışına çıktığında ziyaret ettiği Kolombiya, Brezilya, Arjantin, Paraguay ve Ekvador'da "bu krize" karşı önlemleri konuştuklarını aktardı.

Guiado, şunları paylaştı: "Şimdi yemek yapması gereken bir anneye, makinaya bağlı bir hastaya, çalışması gereken bir işçiye güçlü ama elektriksiz bir ülkede yaşadığımız nasıl söylenecek? İlerlemenin önündeki engelleri gösterilerle yeneceğiz. Cumartesi sokakta görüşürüz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Adama bak la eletrigi kestiriyo .halja şantaj yapiyo ben baskan olmassam elektik yok diyo nasil biyer orasi
    Cevapla
  • misafir 07 5 yıl önce Şikayet Et
    ya devlet başa ya kuzgun leşe ..yokmu maduroya bağlı bitane vatansever şunun kafasına sıkacak yoksa son pişmanlık fayda etmez
    Cevapla
  • Şehmus oral 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd köpeği havlamayı ögrenmiş.ısırmayı öğrendiğini düşünemiyorum bile.
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun maduro zalim amerikayı kahretsin amerikaya ebabillerini gönder yarabbi trumpu merkeli netanyahuyu taş eyle o kafirler in zalimlerin oyunlarinı tuzaklarını başlarına çevir amin
    Cevapla
  • Ahmet C. 5 yıl önce Şikayet Et
    Satılmış herif birde pişkin pişkin konuşmaz mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaraylı yıldızdan derbi öncesi flaş sözler: Mutlu değilim
Çoban şans eseri buldu! Tam 470 metre uzunluğunda