İsrail'den utanç verici saldırı! Türkiye'den sert tepki

Kubbetu's Sahra'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın imamlarına ve görevlilerine saldırdı, Harem-i Şerif'in bütün kapılarını kapattı. Türkiye ise konu ile alakalı sert açıklama yaptı.

GİRİŞ 12.03.2019 17:50 GÜNCELLEME 13.03.2019 00:21
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı (AA), İsrail polisinin Kudüs'teki Kubbet'us Sahra'ya baskın düzenlediğini bildirdi.

 

Mescid-i Aksa’nın imamlarına ve görevlilerine saldıran polis, Harem-i Şerif'in bütün kapılarını da kapattı.

Öte yandan İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir genci şehit etti.

İsrail güçleri, bu sabah da işgal altındaki Batı Şeria'da 11 Filistinliyi gözaltına almıştı.

TÜRKİYE'DEN SERT AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları hakkında, "Artık İsrail'in bu pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor. Kutsal mekanlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerika'nın da cesaretlendirmesi sonucu İsrail'in bu konulardaki saldırganlığı artmıştır. Tüm bunları konuşuyoruz, peşindeyiz. Kutsal ve milli davalarımızı bırakmayız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 78
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun Bu HAKSIZ duruma karşı çıkan Kişi veya Liderlere. "Yanlışa yanlış doğruya da doğru" diyebilmek "Her kişi işi değil; ER KİŞİ İşi"dir bana göre.
    Cevapla
  • celal 5 yıl önce Şikayet Et
    israile tepki vermek istiyorsak onlara hizmet eden üsleri radarları ve şirketleri ülkemizden def etmeliyiz aksi halde tiyatrodur
    Cevapla
  • fariz 5 yıl önce Şikayet Et
    sarı papaz hedef saptırmak için ne ler planlıyordur kim bilir, Allahım, yok et şu fitneci şrefsiz topluluğu yok et allahımmmmmm
    Cevapla
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    mevzu filistin mevzusundan çıkmıştır. Mevzu israilin yok edilmesi, yada destekçisi abd nin yok edilmesi olmalıdır. dünya devletlerini bu konuda göreve davet ediyorum...BM nin varlığı sonlandırılmalıdır.
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Filistin bir devlettir ve filistine derhal asker gönderilmeli. Üs kurulmali turkiye tek basina yapamiyor ise iran rusya katar venuzella ve lubnanin destegini alarak girisimlerde bulunmasi gerekir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eşsiz koleksiyon... ABD 90 yıl sonra İran'a iade etti!
İsrail Gazze'de Kemal Advan Hastanesi çevresini vurdu, çok sayıda ölü ve yaralı var