İsrail güçlerinin Filistinlilere gerçek mermili müdahalesinde 411 kişi yaralandı

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki Nablus'a bağlı Beita kasabasında yasa dışı inşa edilen İsrail yerleşim karakolu Avitar'ı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 411 kişinin yaralandığını açıkladı.

GİRİŞ 09.07.2021 23:16 GÜNCELLEME 09.07.2021 23:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Nablus'a bağlı Beita kasabasında Filistinliler, Sabih Dağı'nda yasa dışı inşa edilen İsrail yerleşim karakolu Avitar'ı protesto etmek için gösteri düzenlemişti.

İsrail güçlerinin, Filistinlilere gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra gaz bombalarıyla müdahalesi sonucu ilk belirlemelere göre 83 Filistinlinin yaralandığı belirtilmişti. Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin müdahalesinde 411 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.

Filistin Kızılayı Ambulans ve Acil Durum Müdürü Ahmed Cibril yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Nablus'un güneyindeki Beyt, Kasra ve Osrin beldelerinde 23 kişinin gerçek mermiyle, 70 kişinin de plastik mermiyle yaralandığını söyledi. Cibril, 260 kişinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiğini, 58 kişinin de düşme sonucu yaralandığını aktardı. Yaralılardan birinin gerçek mermi ile göğsünden vurulduğunu kaydeden Cibril, sağlık durumunun takip edildiğini ifade etti.

Filistinliler, Sabih Dağı'nın tepesinde İsrail yerleşim karakolunun kurulmasına karşı 2 aydır protesto gösterileri düzenliyor.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'in Filistinlilere hitler benzeri bu zulmüne dur demeyen ülkeler bunun bedelini er yada geç İsraille birlikte çok ağır ödeyecektir.
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbbim sizi yerle yeksan eylesin. Ey israil senin de sonun gelecek.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim, direnen kardeşlerimize sebat, dirayet ve cesaret, bizlere de kardeşlerimizin derdiyle dertlenmek ve ittihad nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • AKİF 2 yıl önce Şikayet Et
    SADECE GAZZE BOMBALANINCA AKLIMIZA GELMESİN FİLİSTİN.Zalimler hiçbir zaman durmadı. Filisyinin her bölgesinde dram var direniş var.
    Cevapla
  • Perihan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu an elimizden ürünlerini BOYKOT etmek ve dua etmek geliyor.Rabbim yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • KUDÜS SEVDALISI 2 yıl önce Şikayet Et
    2021 Gazze saldırısından beri saldırılar hiç durmadı. Mescidi Aksanın yakınındaki bölgelere de saldırılar devam ediyor.Şeyh Cerrah Mahhallesi, Silvan, Beita ,Lifta... her tarafta saldırı var. Silvanda insanların evine evi boşaltın yoksa biz yıkacağız ve biz yıkarsak sizden yıkım parası alacağız diyor TERÖRİST İsrail. Sürekli insanlar haksız yere tutuklanıyor ve evleri yıkılıyor. Ama Filistinli kardeşlerimiz canları pahasına meydanda dimdik duruyor ve satmıyor. Sadece Gazze bombalanınca Filistin aklımıza geliyor sonra insanlar suskun.Halbuki işgalci İsrail hiçbir zaman durmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!