PKK karargahını füzeyle vurdular

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) olası askeri harekatı ile gözlerin çevrildiği Suriye'nin Münbiç bölgesinde; teröristlerin karargahı Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından füze ile vuruldu.

GİRİŞ 11.06.2022 12:38 GÜNCELLEME 11.06.2022 13:27
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altında bulunan, binlerce insanın göçe zorlandığı Tel Rıfat ve Münbiç'e yönelik olası harekata yönelik TSK ve SMO'nun hazırlıkları sürüyor.

SMO unsurları, Tel Rıfat ve Münbiç kentleri ile kırsalındaki bölgelerde teröristlerin saldırı girişimlerine karşı cephe hatlarında teyakkuzda bekliyor.

Münbiç’te PKK’lıların karargahı vuruldu

Münbiç'in Halavanci köyündeki Siriye Tel bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerin karargah olarak kullanıldığı alandan; sabah saatlerinde SMO askerlerinin nöbet tuttuğu cephe hattına taciz ateşi açıldı.

Saldırıya anında ağır silahlarla karşılık veren SMO askerleri, ardından teröristlerin karargahını Tow füzesi ile vurdu. SMO askerlerinin füzeli misillemesinin ardından karargahın bulunduğu alandan yoğun dumanlar yükseldi. Yerel kaynaklar, karargahtaki çok sayıda teröristin öldüğünü bildirdi.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 25
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zalimlerin aldığı nefes atmosfere zarar... Vurun yigitler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sihalar ile neden vurulmuyor ?? Bitmesi istenmiyor mu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu ayakta kalan kuleyide vurun size zahmet.akabine tuzla nikli şahsın yorum unu merak ediyorum
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Kutsal ateş :)
    Cevapla
  • Destan 1 yıl önce Şikayet Et
    Terorist ölmez,leş olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda