Etiyopya'da katliam: 200'den fazla kişi öldürüldü

Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da, cumartesi günü Amhara etnik grubuna yönelik düzenlenen saldırıda 200'den fazla sivil öldürüldü.

Etiyopya'da katliam: 200'den fazla kişi öldürüldü
Etiyopya'da katliam: 200'den fazla kişi öldürüldü
GİRİŞ 20.06.2022 12:38 GÜNCELLEME 20.06.2022 12:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkenin orta-güney bölgesinde yer alan Oromiya'da, 18 Haziran Cumartesi günü Amhara etnik grubuna yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 200'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Saldırıdan kurtulan bölge sakini Abdulsaid Tahir, "230 ceset saydım ve korkarım ki sivillere yönelik gördüğümüz en ölümcül saldırı" ifadesini kullandı.

OLA SÖZCÜSÜ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Tahir, saldırıdan son anda kurtulduğunu ve yeni saldırılar olabileceğinden endişe ettiklerini belirtti.

Saldırının, isyancı grup Oromo Kurtuluş Ordusu (OLA) tarafından yapıldığı ileri sürüldü.

OLA Sözcüsü Odaa Tarbii ise suçlamaları reddetti.

HÜKÜMETE ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Etiyopya İnsan Hakları Komisyonu da hükümete çağrı yaparak bu tür saldırılara karşı önlem alınması ve çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

110 milyonu aşan nüfusuyla Etiyopya'da etnik gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Ülkedeki en büyük ikinci etnik grup olan Amharalara yönelik Oromiya bölgesinde sık sık saldırılar düzenleniyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • 5432 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi ya kurtulmuşlar işte kimse bu dünyaya allaha hamdolsun zillet varlığı içinde renkli renksiz dinsiz imansız şekilde ebedi yaşamaya gelmedi allaha hamdolsun önemli olan kabir ve sonrasıdır geçici dünyada dinsiz geldiler dinsiz gittiler üzücü olanda budur sam yafes soyuna din var ham aram soyuna yok bunlar gemiye iman edip binenlerden bunlardan biri peygamber olmadı velhasıl kelam din iman konusunda çok zayıfız mahşere kadar ağlamalıyız mahşergünüde dahil gerçi din iman olsada olmasada insan zilleti aynı alçak mide bulandırıcı olmaz olası varlık
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun onlardan peygamber gelmedigi, nerden biliyorsun Musluman olmadiklarin..kaldiki Islamin hic adini duymadilarsa ve arastirip bulma imkanlari oksa ve oldulerse hala cennete gitme olasiliklari var ..nasil bir irkci yazi olmus. imanlari yoksa Rabbim hidayete erdirir InshaAllah. Duyduguma gore Musa aleyhisselam Zenciymis hemde cok koyu renkli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı