Özbekistan'da olağanüstü hal ilan edildi

Özbekistan'da yapılması öngörülen anayasal değişikliklerin üzerine Karakalpakistan Cumhuriyeti'nde düzenlenen protestoların ardından bölgede olağanüstü hal ilan edildi.

Özbekistan'da olağanüstü hal ilan edildi
Özbekistan'da olağanüstü hal ilan edildi
GİRİŞ 02.07.2022 23:47 GÜNCELLEME 02.07.2022 23:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Özbekistan’da 26 Haziran’da kamu tartışmalarına sunulan anayasal değişikliklerine ilişkin yasa tasarısı Karakalpakistan’da protestolara neden olmuş, yüzlerce kişi başkent Nukus’ta bir araya gelerek yasa tasarısına tepki göstermişti.

Anayasanın yeni redaksiyonundan Karakalpakistan Cumhuriyetinin statüsüne ilişkin egemenlik ve cumhuriyetin genel referandumla ayrılma hakkı ifadelerinin çıkarılmasının ülkede tepkiye neden olmasının ardından Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Karakalpakistan bölgenin özerk makamlarına anayasada yapılması planlanan değişikliklerden çekildiğini bildirdi.

Mirziyoyev, vatandaşların güvenliğinin sağlanması, hak ve özgürlüklerinin korunması ve bölgede asayişin sağlanması için Karakalpakistan'da bugünden itibaren 2 Ağustos'a kadar sürecek olan olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Özbekistan'da,bu Karakalpakistan'ın ayrılmasını isteyenler ya ABD destekli Fetö yapılanması yada kripto Çin -Rusya destekli ajanlar. İmran Khan'ın durumunu hatırlayın.Shavkat Mirziyoyev,daha geç olmadan, bunları tepelemeden bu işi kalıcı olarak zor çözer,gereğini yapsın.Küresel emperyalizmin bağımsızlık ve demokrasi adı altında en fazla başvurduğu(Böl -parçala-yönet) taktiğinin maşası bunlar. Bu bölücüler Unutmasınlar ki küçük balık her zaman daha kolay yutulur.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Aylar önce Özbekistanda karışıklık olacağı söylenmişti, Özbekistan da dizayn edilecek. Peki sırada hangi Türki Cumhuriyet var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?