Cezayir İMF ile masaya oturdu

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti, Cezayir’de mali ve ekonomik reformları ele aldı. Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun reformlar ve bu reformların özellikle mevcut uluslararası ekonomik şartlar bağlamında somutlaştırılmasını vadetmişti.

Cezayir İMF ile masaya oturdu
Cezayir İMF ile masaya oturdu
GİRİŞ 14.11.2022 09:03 GÜNCELLEME 14.11.2022 09:03

Cezayir Millet Meclisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meclis Maliye ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lahdar Salimi, IMF’nin Orta Doğu ve Asya Şefi Genevieve Verdier başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Salimi, heyete, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un vadettiği reformlar ve bu reformların özellikle mevcut uluslararası ekonomik şartlar bağlamında somutlaştırılması için gösterilen çabalar hakkında sunum yaptı.

Cezayir'in, anayasa değişikliğinden başlayarak elde ettiği başarıların yanı sıra kamu ekonomik kurumlarının mali açıdan yeniden yapılandırıldığını ifade eden Salimi, devlet kurumlarının yeniden inşa edileceğini ve yeni kurulan Yüksek Gençlik Konseyine benzer ihtisas konseylerinin kurulacağını kaydetti.

Salimi, Cezayir’de, kurumsal yeniden yapılanma sürecinin tamamlanmasının ardından tüm kurumlarla katılımcı demokratik bir yaklaşımla mali ve ekonomik reformların başlatıldığını aktardı.

IMF’nin Orta Doğu ve Asya Şefi Verdier ise Cezayir meclisinin başarılı çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ve iyimserliği dile getirdi.

Verdier, Cezayirli yetkili ile yaptığı görüşme ve fikir alışverişinin yapıcı olduğunu vurgulayarak, IMF’nin, ülkeleri motive etmek ve dünya çapında parasal alanda iş birliği sağlamak için çalıştığını belirtti.

Cezayir'de, 15 Kasım'da mecliste görüşülmeye başlanacak olan 2023 bütçe yasası taslağı, 22 Kasım'da oylamaya sunulacak.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok