Erdoğan'dan Putin'e tahıl koridoru teşekkürü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, tahıl koridoru ve bölgesel gelişmelerin ele alındı. Erdoğan, tahıl koridorundaki yapıcı tutumu için Putin'e teşekkür etti.

GİRİŞ 18.11.2022 12:50 GÜNCELLEME 18.11.2022 14:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması'nın 120 gün süreyle uzatılması konusundaki yapıcı tutumu için Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

ABD VE RUS İSTİHBARAT BAŞKANLARININ TÜRKİYE'DEKİ GÖRÜŞMESİ

Rusya-Ukrayna savaşının uzamasının riskleri artıracağını, bu nedenle diplomatik görüşmelerin canlandırılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus ve Amerikan İstihbarat Başkanlarının Türkiye'de gerçekleştirdikleri temasların arazide kontrolsüz bir tırmanmanın önüne geçilmesi açısından anahtar rol oynadığını ifade etti.

DOĞAL GAZ MERKEZİ MESELESİ

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türkiye'de bir doğal gaz merkezi kurulması teklifinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak hedeflere bir an önce ulaşmak için ekiplerin gereken teknik, hukuki ve ticari değerlendirmeleri yapacaklarını kaydetti.

İSTANBUL'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

KREMLİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan görüşmeyi değerlendiren Kremlin, liderlerin Ukrayna tahılının çıkarılmasıyla ilgili paket anlaşmanın bir bütün halinde ve eksiksiz olarak yerine getirilmesinin önemini vurguladığını belirtti.

Kremlin'in yazılı açıklamasında, "Ukrayna tahılının Karadeniz limanlarından çıkarılmasına ve Rus tarım ürünleri ve gübresinin küresel pazarlara ihracatı önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin 22 Temmuz 2022 tarihli İstanbul anlaşmalarının 120 gün süreyle uzatılması ışığında Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan, bu paket anlaşmanın bir bütün halinde ve eksiksiz olarak uygulanmasının önemini vurguladı" denildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis birak bu tahil islerini dunyanin ekmegini bizmi verecegiz bm dusunsun biz ulkemizdeki multeci sorununu cozelim ulkemiz kulucka yuvasi kim girdi kim ciktigi bellisiz hainler dolu neden ulkemizdeki multecileri geriye gondermiyoruz avrupaya degil geldikleri yere avrupaya gidenlerin cogu hain olup cikiyor yillar gectikce kulturumuz zayifliyor ilerde topragimizi bile gozdikecekler bu hayir elamat degil lutfen bu sorun cozulsun halkimiza anket yapilsin inaninki yuzde95 benimle ayni fikirde saygilarimla
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin...GELECEK YÜZLERCE YIL TÜRKIYE VE RUSYA´NINDIR.istanbulu (1877)de i$gal eden rusya orda kimseye kur$un atmadi ordaki sokakdaki köylerdeki insanlar ile resimler cektiler ama asla katliamlari olmadi..Ayni $ekilde Trabzonuda i$gal eden rusya halk ile hep resimler cektiler aslam katliamlar yapmadilar.UNUTMADIK.
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz dan birde indirim alsak. Hiç fena olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede kadın çocuk ihtiyar milyonlarca cana kıyan putini rabbim kahruperişan eylesin.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    Kırım özerk Türk Cumhuriyeti kurulsun bu hem hem Rusya hem de Ukrayna arasında tampon ülk e olarak her iki devletin ekonomik olarak kullanımına olanak sağlasın. Bu Kırım özerk Türk Cumhuriyeti mutlaka bu Barış müzakerelerinde devreye sokulmalıdır bu büyük bir fırsattır......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin'in dört katlı villası görüntülendi! İnanılmaz değişim
Bakan Şimşek açıkladı: Yeniden yapılandırılıyor! Gereksiz harcamalar önlenecek...