ABD'den, Ürdün'deki vatandaşlarına 'güneydeki kentlere seyahat etmeyin' uyarısı

ABD, Ürdün'de nakliye sektöründe yaşanan grev nedeniyle ülkedeki vatandaşlarına 4 kente seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

ABD'den, Ürdün'deki vatandaşlarına 'güneydeki kentlere seyahat etmeyin' uyarısı
ABD'den, Ürdün'deki vatandaşlarına 'güneydeki kentlere seyahat etmeyin' uyarısı
GİRİŞ 16.12.2022 04:34 GÜNCELLEME 16.12.2022 04:34

ABD'nin Amman Büyükelçiliği yaptığı yazılı açıklamada, başta güney kentleri olmak üzere ülkenin tamamında gösterilerin devam ettiği, araç lastiklerinin yakıldığı, cadde ve otoyollardaki araçlara taş atıldığı yönündeki haberler nedeniyle böyle bir ikazın yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, Ürdün'deki ABD vatandaşlarının, Kerak, Tafile, Mean ve El-Akabe kentlerine şahsi ve resmi olarak ziyaret yapmamaları konusunda uyarıldığı ifade edildi.

ÜRDÜN'DEKİ ABD VATANDAŞLARINDAN KALABALIKLARDAN KAÇINMALARI İSTENDİ

Yolların kapanması ve güvenlik olaylarının devam etmesi, acil servislerin yardım çağrılarına vaktinde cevap verememesi gibi durumlara dikkat çekilen açıklamada, barışçıl olması öngörülen gösterilerin bile şiddet olaylarına dönüşebileceği vurgulandı.

Açıklamada, Ürdün'deki ABD vatandaşlarından, kalabalıklardan ve protestolardan kaçınmaları, kapanan yollara alternatif rotalar aramaları, yerel medyayı takip etmeleri ve tehlike durumunda polisle irtibata geçmeleri istendi.

Ürdün'de kamyon şoförleri, 5 Aralık'ta petrol fiyatlarının düşürülmesi talebiyle greve başlamıştı. Greve daha sonra toplu taşıma araçları ve su tankerleri şoförleri de katılmıştı. Kara Taşımacılık Kurumu verilerine göre, Ürdün'de hizmet veren toplam kamyon sayısı 21 bini buluyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti