Almanya çalkalanıyor! Gerçek ortaya çıktı! 'Puma' hüsranı...

Almanya'da önemli bir tatbikat sırasında Alman ordusuna ait 18 yeni PUMA zırhlı personel taşıyıcı aracın tümünün bozulmasının ardından artan tepkiler üzerine PUMA zırhlı personel taşıyıcı araçların siparişleri durduruldu.

GİRİŞ 19.12.2022 21:52 GÜNCELLEME 20.12.2022 09:37
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Almanya Silahlı Kuvvetleri (Bundeswehr) tarafından gerçekleştirilen NATO Mukabele Kuvvetine katılma tatbikatı sırasında Alman ordusuna ait 18 yeni PUMA zırhlı personel taşıyıcı araçlarının tümünün arızalanması sonrasında tepkiler büyüyor.

Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Berlin’de yaptığı açıklamada, aracın sağlam olduğu kanıtlanana kadar ikinci parti alımının olmayacağını söyledi.

Puma ile ilgili gelen eleştirilen haklı olduğunu dile getiren Lambrecht, “Askerlerimiz, silah sistemlerinin çatışmalarda da sağlam olduğuna güvenebilmelidir. NATO, 'Çok Yüksek Hazırlık Seviyeli Müşterek Görev Kuvveti'nde' (VJTF) görevimizi yerine getireceğimiz konusunda bize güvenmeyi sürdürebilir." dedi.

'BÜYÜK BİR DARBE'

Lambrecht, VJTF hazırlıklarında Marder tipi zırhlı araçların kullanımını da planladıklarını, bunun ne kadar akıllıca olduğunun görüldüğünü kaydederek, Puma tipi zırhlı muharebe araçlarının arızalanmasının kendileri için “büyük bir darbe” olduğunu vurguladı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü David Helmbold da Lambrecht’in bugün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ebehard Zorn ve diğer komutanlarla görüştüğünü ifade etti.

Helmbold, Almanya’nın 1 Ocak'tan itibaren VJTF’deki yükümlüğünü planlandığı gibi yerine getireceğini, bunun Marder tipi zırhlı savaş araçlarıyla yapılacağını kaydetti.

CİDDİ TEKNİK SORUNLAR ORTAYA ÇIKTI

Alman askerlerinin 18 Puma tipi zırhlı muharebe aracıyla yaptığı bir tatbikatın ardından araçlarda ciddi teknik sorunlar meydana geldiği bildirilmişti.

Genelkurmay Başkanı Zorn da Pumaların yeniden göreve hazır olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Silah endüstrisinin uzmanlarıyla bu konuda ivedilikle hasar tespitine başlayacağız." ifadesini kullanmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman ordusuna sabotaj yapildi diye düsünüyorum modern puma lar 18 de 18 zi nasil bozuluyor
    Cevapla
  • Cem Er 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman haberlerinde bu olaydan bahsedilmiyor.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman medyası tekel ellerde. Onlarda tek haber değeri olan şey Türkiye’yi karalamak. Kendileri ile ilgili pek haber yapmazlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel haber...devamını bekliyoruz...
    Cevapla
  • AKP MHP PKK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde böyle birşey olsa habere izin verilirmi?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alman ordusu varmış, hiç sesi çıkmıyor, neden acaba saklanıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi