Yunan'dan 'acı' itiraf: "Kilise çanlarımızı bile Türkiye'den ithal ediyoruz"

Yunanistan'ın muhalif gazetecilerinden Dimitris Rizoulis, katıldığı bir programda ülkelerindeki kilise çanlarının dahi Türkiye'den ithal edildiğini itiraf etti. Rizoulis'in kendileri için acı olan itirafı, programda tartışmalara yol açtı.

GİRİŞ 03.01.2023 12:13 GÜNCELLEME 03.01.2023 12:24
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki gerilimi arttırmaya yönelik hamlelerinin üzerine muhalif kimliğiyle tanınmış bir gazeteciden çok konuşulacak Türkiye yorumu geldi.

'Demokrasi' adlı internet tabanlı haber portalında köşesi bulunan Dimitris Rizoulis, geçtiğimiz aylarda Yunanistan'ın Türkiye'den ithal ettiği ürünlerin listesini yayınlamıştı.

Listede 'balık' ve 'kilise çanı' gibi ürünlerin yer alması Rizoulis'i çileden çıkarttı. "Listede yüzlerce ürün var ama bu ikisini neden onlardan alıyoruz anlamıyorum!" diyen gazeteci, katıldığı bir programda Miçotakis hükümetine ateş püskürdü. O anlar YouTube'da WOS adlı kanal tarafından Türkçeye çevrildi.

"BU MUAZZAM SORUN KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Skai TV'deki canlı yayına telekonferansla bağlanan Dimitris Rizoulis, Ekonomi Bakanlığı'nın Meclis'e sunduğu Türkiye'den ithal edilen ürünler listesini ifşa ettiğini ama Yunan medyasının bunu görmezden geldiğini şöyle anlattı:

"Ekonomi Bakanlığı'nın Meclis'e sunduğu ve resmi belgelerle söylediği bu... Bu muazzam sorun kimsenin umurunda değil gibi görünüyor. Bu müthiş bir ifşa ama medyanın tamamı görmezden geldi ve merak ediyorum neden böyle oluyor?"

Yunan Meclisi

"RÜŞVET ALIYORLAR"

Skai TV'nin stüdyosundaki gazetecilerden Georgios Vlahos ise, Rizoulis'in sorusuna şu cevabı verdi:

"Çünkü rüşvet alıyorlar Bay Rizoulis. Kanal sahipleri bile askeri projelerden rüşvet alıyor. Bunu çok iyi biliyorum. Beni isimlerini açıklamaya zorlamayın."

Programın devamında sunucu, Rizoulis'e seslenerek belgelerin 'gerçek olup olmadığını' sordu. Rizoulis ise, "Tabii ki gerçek. İsteyen Meclis'e gidip baksın. Ekonomi Bakanlığı'nın dediği bu" diye konuştu.

MİÇOTAKİS ÇİPRAS'IN YOLUNDAN GİDİYOR

Muhalif gazeteci, Ekonomi Bakanlığı'nın yayınladığı Türkiye'den ithal edilen ürünler listesinin geçmiş yıllarda da Meclis'e sunulduğunu, Miçotakis'in bu durumu normalleştirdiğini savundu:

"Bu Türkiye'den yaptığımız ithalatları içeren listedir. Şimdiye kadar yapılan ithalatlara göre bu durumun normalleştiğini söyleyebiliriz. Yeni Demokrasi Partisi, Syriza Partisi ile aynı yolu izliyor. Yeni olan liste bu. On yıllar öncesine ait değil. Bu yıl yayınlandı. Listede Türkiye'den ithal ettiğimiz ürünler tek tek var. Yüzlerce üründen bahsediyorum."

Çipras ve Miçotakis

CANLI YAYINDA ÇARPICI YORUM

Skai TV stüdyosundaki bir diğer gazeteci ise, Rizoulis'in tespitlerini yerinde bulduğunu söyleyerek Yunanistan'ın yıllar içerisindeki gerileyişinden şu sözlerle bahsetti:

"Bu önemle yaklaşmamız gereken bir konu. Çünkü savunma sanayimizi yıllar içerisinde çok küçümsedik. Artemis Sistemi'ni  geliştirebilirdik. Hiç üstüne düşmedik. Ne yazık ki biz ekonomik krizle meşgulken, askeri projelerin bütçesini kısarken Türkiye ise savunma sanayisine milyarlarca dolar yatırım yaptı. Sonuç olarak bugün Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinin yüzde 70 oranda yerli üretim olduğunu biliyoruz. Bir de tabii ki bu silahları ihraç ediyorlar." 

BALIK VE KİLİSE ÇANI İSYANI

Canlı yayındaki gazetecinin çarpıcı açıklamalarından sonra Dimitris Rizoulis gergin bir ifadeyle Türkiye'den ihraç edilen ürünler arasında kilise çanının da olduğunu dile getirdi:

"Hala Türkiye'den ürün ithal etmeye devam ediyoruz! Bunu neden yapıyoruz? Neden Türkiye'den sebze ve balık alıyoruz? Kiliselerimizin çanlarını bile oradan alıyoruz. Bunu hayal edebiliyor musunuz?"

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 23
  • Sereflikochisarli 1 yıl önce Şikayet Et
    gercekleri kabullenmek zorunda kaliyorlar TÜRKIYEYLE kiyaslanacak ne ekonomi nede askeri bas edemezler
    Cevapla
  • talha 1 yıl önce Şikayet Et
    adamları ilkokullarından başlayıp türkiye düşmanlığına biliyorlar... istanbulu geri almak için biliyorlar maalesef bizim eğitim sistemimiz çok zayıf çocuklarımızı iyi yetiştiremiyoruz idealist yetiştiremiyoruz.. adamların muhalefetlerindeki zihniyete bakın birde bizim rezillere bakın
    Cevapla
  • Naci Bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede işçilik 400 dolar, yunanistanda 800 dolar normal bu durum.
    Cevapla
  • Bos ver 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ki bu para ile ac kalir.bir.hafta sinirlari kapatalim gör..
    Cevapla
  • efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayranı yok içmeye...
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Elin muhalifi ne kadar milli. Böyle muhalefet bizde neden yok. Biz buna benzer ithalat etsek muhalefet keyif alır herhalde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi