Eski İsrail Başbakanı: Putin Zelenskiy'i öldürmeyeceğine söz verdi

Eski İsrail Başbakanı Bennett, Mart 2022'de görüştüğü Putin'in kendisine "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i öldürmeyeceğine" ilişkin söz verdiğini söyledi.

Eski İsrail Başbakanı: Putin Zelenskiy'i öldürmeyeceğine söz verdi
Eski İsrail Başbakanı: Putin Zelenskiy'i öldürmeyeceğine söz verdi
GİRİŞ 05.02.2023 16:36 GÜNCELLEME 05.02.2023 16:36
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Eski İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Mart 2022'de görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'i öldürmeyeceğine" ilişkin söz verdiğini söyledi.

İsrail basınındaki haberlere göre Bennett, başbakan olduğu Mart 2022'de, Rusya'nın Ukrayna saldırısına başlamasından kısa bir süre sonra Moskova'ya giderek Putin ile görüşmesine ilişkin detayları, katıldığı bir podcast yayınında anlattı.

Zelenskiy'in bu dönemde bir sığınakta saklandığını belirten Bennett, "Putin ile görüşmemde 'Zelenskiy'i öldürmeyi düşünüyor musun?' diye sordum. Bana, 'Zelenskiy'i öldürmeyeceğim' dedi. 'Anlamam gerekiyor, bana Zelenskiy'i öldürmeyeceğinin sözünü mü veriyorsun?' diye tekrar sordum. Yine 'Zelenskiy'i öldürmeyeceğim' karşılığını verdi." ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ "KORKMUYORUM" DİYEREK MEYDAN OKUDU

Bennett, Putin ile 3 saatlik görüşmesinin ardından Zelenskiy'i telefonla aradığını ve Putin'in "onu öldürmeyeceğini" kendisine ilettiğini, ardından Zelenskiy'in çalışma ofisine giderek buradan 'Korkmuyorum' dediği bir görüntü paylaştığını iddia etti.

Rus Devlet Başkanı'nın görüşmelerinde "Ukrayna'nın silahsızlandırılması talebinden vazgeçmesini" kabul ettiğini de aktaran Bennett, "tüm arabuluculuk çabalarının ABD ile koordinasyon içinde olduğuna" işaret etti.

RUSYA UKRAYNA SAVAŞINDA İSRAİL NEREDE DURDU?

Dönemin Başbakanı Naftali Bennett, Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasından kısa bir süre sonra 5 Mart 2022'de Yahudiler için kutsal Şabat gününde Moskova'ya giderek Putin ile görüşmüştü. Bennett, bu dönemde Rusya'nın Ukrayna saldırısından sonra Putin ile yüz yüze görüşen ilk isimlerden olmuştu.

Bennett'in arabuluculuk çalışmaları ülkesinin Rusya ve Batı arasındaki kamplaşmada "arada" kalmasıyla sonuç getirmemişti.

Tel Aviv yönetimi, Rusya'yı karşısına alma konusundaki çekincelerini, "Ukrayna'daki yüz binlere ulaşan Yahudi cemaati" ve "Suriye'deki Moskova ile askeri koordinasyon" ile "güvenlik" şeklinde sıralamıştı.

Öte yandan İsrail'de kasım ayında seçimleri kazanarak yılın son günlerinde yeniden iktidara gelen Başbakan Binyamin Netanyahu, CNN televizyonuna verdiği röportajında "Ukrayna'ya askeri yardım yapmayı değerlendirdiklerini" söylemişti. Moskova yönetimi de "bu silahların kendileri için meşru hedef sayılacağı ve krizin derinleşmesine yol açacağı" uyarısı yapmıştı.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Hans 1 yıl önce Şikayet Et
    Okadar millet ölüyor kafayı zelenzki itine takmışlar...
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin şartlara ve muhataplarına göre laf ediyor. Konjektür değişince fikirleri de değiş r.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten öldürürse kellesi gider bunu biliyor
    Cevapla
  • Delii 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam yalvarmaya gitmiş kardeşimi öldürme diye
    Cevapla
  • Delii 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam yalvarmaya gitmiş kardeşimi öldürme diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok