Macar bakanın kızı Türkiye'de arama kurtarma çalışmalara katıldı

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için dünyanın dört bir yanından ülkelerinin yanı sıra Macaristan'dan da ekip geldi.

Macar bakanın kızı Türkiye'de arama kurtarma çalışmalara katıldı
Macar bakanın kızı Türkiye'de arama kurtarma çalışmalara katıldı
GİRİŞ 14.02.2023 07:56 GÜNCELLEME 14.02.2023 07:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Macaristan Kamu Diplomasisi ve İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı'nın kızı Ilka'nın arama kurtarma çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı

Macaristan Kamu Diplomasisi ve İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Zoltan Kovacs'ın kızı Ilka, Türkiye'de depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına katıldı.

Türkiye'nin 10 ilini vuran depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Macaristan'dan da arama kurtarma ekipleri çalışmalara katıldı.

Macaristan Kamu Diplomasisi ve İlişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Kovacs, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Macar Reform Kilisesi Kurtarma Ekibi ve iki arama kurtarma köpeğiyle Türkiye'ye gidiyor, aralarında kızım Ilka ve köpeği Nila; umarım deprem sonrası yardım çabalarına katkıda bulunabilirler" ifadelerini kullandı.

MACAR EKİBİN ÇALIŞMASI SONLANDI
Kovacs ayrıca, 167 kişilik Macar grubunun enkaz altında kalan 35 kişiyi kurtardığını bildirdi.

Öte yandan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macar ekiplerinin Türkiye'de çalışmalarını sonlandırdığını aktardı. Matis dün yaptığı açıklamada, "Bölgedeki son arama kurtarma ekibimiz bu dakikalarda ayrılmaktadır. Grup fotoğrafında 1999 Marmara depremi kahramanı, Mancs'ın sahibi de var. Çalıştığı enkazdan yine 4 yaşında bir çocuğun kurtarıldığı çok duygulandıran bir şey" dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Karanlık Kemat 1 yıl önce Şikayet Et
    Macar bakanın kızı arama kurtarma ekibinde. Türk kızı Nevşin Mengü, Türk oğlu Merdan yanardağ pravakasyon ve dezenfermasyon ekibinde. Utanma yok. Arsızlık diz boyu. Erdoğan a düşman zihin Türkiye zarar görmüş umurunda değil. Lütfen köşe yazarlarından güçlü kalemleri bu konuda makale yazsın. Yada bir belgesel çekilip yalan haberler ve yapanlar ifşa edilsin. Milletinin yüzüne bakamaz bunlar. Bu milletin değer bu milletin imkanı ile kendi milletine kötülük yapamazsınız.
    Cevapla
  • Öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Nevsin Türk degil. Tahminim Merdan denen mahlukta Türk degil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'