Zelenski'den sert yanıt: Macron zamanını boşa harcıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Rusya ile diyalog kapısını açık tutması konusundaki açıklamasını değerlendirdi. Zelenski, "Faydasız bir diyalog olacak, aslında Macron zamanını boşa harcıyor" dedi.

Zelenski'den sert yanıt: Macron zamanını boşa harcıyor
Zelenski'den sert yanıt: Macron zamanını boşa harcıyor
GİRİŞ 20.02.2023 11:32 GÜNCELLEME 20.02.2023 11:32
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Rusya'nın mağlup edilmesi ancak ezilmemesi gerektiğini ifade ederek, diyalog kapısının açık kalmasının önemine değinmişti.

İtalya merkezli Corriere gazetesine konuşan Zelenski, Macron'un söz konusu açıklamalarını değerlendirdi.

Zelenski, Rusya ile diyaloğun zaman kaybı olduğunu ifade ederek, "Yararsız bir diyalog olacak, aslında Macron zamanını boşa harcıyor. Rusya'nın tutumunu değiştiremeyeceğimiz sonucuna vardım. Eski Sovyet İmparatorluğu'nu yeniden inşa etme rüyasında kendilerini izole etmeye karar verdilerse, yardım edemeyiz. Karşılıklı saygı temelinde uluslararası kamuoyuyla işbirliği yapıp yapmamak onlara kalmış. Ekonomik yaptırımlar uygulandığında bizi Rusya'yı tecrit etmekle suçlayanlar oldu ama gerçek bu değildi. Putin'i marjinalleştiren savaş başlatma kararıydı" dedi.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Antizionist 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu zelenskyi'nin göğsündeki simge çok eskiden beri var olan bir yahudi ailesi simgesidir. Merak edenler araştırsın ve bu herifin gerçek yüzünü görsün, gerçi çoğu gördü bile zaten.
    Cevapla
  • one world 1 yıl önce Şikayet Et
    zelenski bilmelidirki ülkesinde cekim yapan alman TV si olan Welt cekim yapdiktan sonra hemen youtube de yayinlamistir.. bu cekimde ukraynali askerlerin nerelerde olduklari belli.. nereleri dronlar ile izledikleri belli.. ukraynali askerlerini kolayca hedef haline getirecek kadar sorumsuzca yapilan yayinlara dikkat etsin zelenski efendi..
    Cevapla
  • Bullshit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne efendi ..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok