Zelenski AB'nin Rusya'ya karşı güçlü yeni yaptırım adımları atacağını açıkladı

Zelenski, Avrupa Birliği’nin 10’uncu yaptırım paketini açıkladığını belirterek, “Şimdi terör devletinin savunma sanayi ve finans sektörüne karşı 10’uncu pakette güçlü yeni yaptırım adımları var” dedi.

Zelenski AB'nin Rusya'ya karşı güçlü yeni yaptırım adımları atacağını açıkladı
Zelenski AB'nin Rusya'ya karşı güçlü yeni yaptırım adımları atacağını açıkladı
GİRİŞ 26.02.2023 11:59 GÜNCELLEME 26.02.2023 11:59

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Birliği’nin 10’uncu yaptırım paketini açıkladığını belirterek, “Şimdi terör devletinin savunma sanayi ve finans sektörüne, Rus toplumunu yalanlara boğan ve yalanlarını tüm dünyaya yaymaya çalışan propagandacılara karşı 10’uncu pakette güçlü yeni yaptırım adımları var” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’ya yönelik yaptırımların devam edeceğini, Avrupa Birliği’nin açıkladığı 10’uncu yaptırım paketinin ‘güçlü’ olduğunu söyledi. Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında yaptığı açıklamada, “Şimdi terör devletinin savunma sanayi ve finans sektörüne, Rus toplumunu yalanlara boğan ve yalanlarını tüm dünyaya yaymaya çalışan propagandacılara karşı 10’uncu pakette güçlü yeni yaptırım adımları var. Kesinlikle başarılı olamayacaklar” dedi.

“DÜNYA GÜÇLÜYÜ SEVER, CESURA YARDIM EDER”

Zelenski, Ukrayna’nın gittikçe daha güçlü bir hale geldiğini ifade ederek, “Ukrayna güçlü ve sürekli güçleniyor. Dünya güçlü olanı seviyor ve cesurlara yardımcı oluyor. Küresel güç ve cesaret merkezi şimdi burada, Ukrayna'da, devletimizi savunan halkımızda. Donetsk bölgemizi, Luhansk bölgemizi, çok sert ve acı verici savaşların devam ettiği tüm topraklarımızı savunuyoruz” dedi.

KAYNAK: DHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü