ABD Temsilciler Meclisi Başkanı'ndan Zelenski'nin davetine ret

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin "Ukrayna'ya gel" davetini reddetti.

GİRİŞ 09.03.2023 08:58 GÜNCELLEME 09.03.2023 10:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin ülkede yaşananları görmesi için Ukrayna'ya davet ettiği ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, CNN'e verdiği demeçte, bu ülkeye yapılan yardımlar konusunda "açık çek politikası" uygulanıp uygulanmamasına karar vermek için Ukrayna'ya gitmesinin gerekmediğini söyledi.

Zelenski, Ukrayna'yı desteklediğini ancak bu ülkeye "açık çek politikası" uygulanmaması gerektiği görüşünü savunan McCarthy'i ülkede olup bitenleri görmesi için Ukrayna'ya davet etmişti.

Zelenski, "Sanırım McCarthy, Kiev'i veya Ukrayna'yı hiç ziyaret etmedi. Bunun (McCarthy'nin Ukrayna'yı ziyaret etmesinin) pozisyonuna yardımcı olacağını düşünüyorum" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Hknslh 1 yıl önce Şikayet Et
    al arkana batıyı sonra ukrayna rusya ile savaşıyor! he anam he savaşıyorsunuz.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten biden değil dublorü gelmişti. Gelseydi Markette silah dağıtılan Ukraynada Biden'in Ukraynalı bir Rus tarafından öldürülmesi çok şaşırtıcı olmazdı.
    Cevapla
  • Abdullah bedir 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya vurur diye korkuyor. orası iran ,ırak, suriye,afganistan değil kendileri çalıp kendileri oynasın ve kahraman olsunlar.. rusya kuş gibi avlar adamı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım