Endonezya'da freni boşalan otobüs dereye yuvarlandı

Central Java eyaletinde park halindeki turist otobüsü freninin boşalması nedeniyle yol kenarındaki dereye yuvarlandı. Kazada, 1 kişi hayatını kaybederken 35 kişi yaralandı.

Endonezya'da freni boşalan otobüs dereye yuvarlandı
Endonezya'da freni boşalan otobüs dereye yuvarlandı
GİRİŞ 08.05.2023 09:56 GÜNCELLEME 08.05.2023 09:56

Endonezya'nın Central Java eyaletinde yer alan Slawi’de park halindeki turist otobüsü freninin boşlaması nedeniyle yol kenarındaki dereye yuvarlandı. Kazada, 1 kişi hayatını kaybederken 35 kişi yaralandı. Kaza anında yolcuların birçoğunun araç içinde, şoförün ise diğer yolcuları beklemek üzere araç dışında olduğu aktarıldı.

TURİST KAFİLESİNİ TAŞIYORDU

Slawi Polis Şefi Mochammad Sajarod Zakun yaptığı açıklamada, kaza anında otobüsün içinde 50 kişiden oluşan bir turist kafilesi olduğunu belirterek, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.

Olay anında otobüsün park halinde ve çalışır halde olduğu ifade edilerek, kazaya araç içinde bulunan bir çocuğun korna çalmak isterken yanlışlıkla el frenini indirmesinin neden olduğundan şüphe ediliyor.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı