Pakistan'dan acı haber: 32 ölü

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde dün meydana gelen şiddetli yağış ve dolu sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 32’ye yükselirken, 145 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Pakistan'dan acı haber: 32 ölü
Pakistan'dan acı haber: 32 ölü
GİRİŞ 11.06.2023 13:42 GÜNCELLEME 11.06.2023 13:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pakistan’ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlarda bilanço artıyor. Ülkede dün meydana gelen şiddetli yağış ve dolu sonucu can kaybı 19’dan 32’ye yükseldi. Kurtarma görevlisi Khateer Ahmed, Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin Bannu, Lakki Marwat ve Karak ilçelerini yağmur ve dolunun vurduğunu ve devrilen ağaçların elektrik kulelerini devirmesiyle 145 kişinin yaralandığını açıkladı. Pakistan’ın kuzeybatı bölgelerinde etkili olan yağış ev ve yollarda büyük hasara yol açtı. Yetkililer, yaralılara acil yardım sağlamak için çalışıldığını belirtti.


Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Arabistan Denizi’nden yaklaşan Biparjoy Kasırgası nedeniyle yetkililere acil durum önlemleri almaları talimatı verdi. Pakistan Afet Yönetim Ajansı, hızı saatte 150 kilometre olan şiddetli ve yoğun bir siklonun ülkenin güneyine doğru ilerlediğini açıkladı.

 

KAYNAK: İHA
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 2
  • İBRAHİM 10 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
  • Osmanlıcıkürt 10 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım