Suudi Arabistan, hacca giden 1300 kişiyi 'özel konuk' olarak ağırlayacak

Suudi Arabistan, 90 ülkeden 1300 kişiyi Kral Selman bin Abdulaziz Al Suud'un "özel konuğu" olarak misafir edeceğini duyurdu.

GİRİŞ 17.06.2023 18:43 GÜNCELLEME 17.06.2023 19:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın haberinde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un talimatıyla Riyad yönetiminin misafir edeceği çeşitli ülkelerden hac farizasını yerine getirecek kişiler hakkında bilgi verildi.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığının organize ettiği "Hadim'ül Haremeyn Eş-Şerifeyn'in Misafirleri Programı" kapsamında, hac farizasını yerine getirecek 90 ülkeden 1300 kişinin ağırlanacağı kaydedildi.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığı, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı ve Suudi Arabistan'ın söz konusu ülkelerdeki büyükelçilikleri ile koordineli şekilde tüm prosedürlerin tamamlandığı belirtildi.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Dr. Abdullatif bin Abdulaziz Al eş-Şeyh, ülkesinin bu yılki programını önceki yıllardan ayıran özelliğin, "daha önceki programlarda yer almayan birçok ülkeden Müslümanın hayalini gerçekleştirmesine imkan tanınması" olduğunu ifade etti.

FİLİSTİNLİ ŞEHİT YAKINLARINA DA HAC İMKANI TANINMIŞTI 

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanlığından 10 Haziran'da yapılan açıklamada, Kral Selman'ın talimatıyla Filistinli şehit, yaralı ve mahkumların yakınlarından hac farizasını yerine getirecek bin kişinin misafir edileceği duyurulmuştu.

Program kapsamında, bin Filistinli hacı adayının Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi imamlarıyla da bir araya geleceği belirtilmişti.

 

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • ebubekir 10 ay önce Şikayet Et
    aman eksik olsun
    Cevapla
  • Siyasetçi 10 ay önce Şikayet Et
    Hac ve umre ziyaretlerimiz de Kabe ye çok barikat koyuyorlar. İsrail in Filistinlilere yaptığı gibi. Barikattan barikata geçiriyorlar Yazık yaşlısı var genci var
    Cevapla
  • isimsiz 10 ay önce Şikayet Et
    biz oraya Allah'a ibadet etmek, peygamber efendimizi , sahabileri ziyarete gidiyoruz. onların yanında kral da kimmiş?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!