Karadağ'dan ilk hacı kafilesi yola çıktı

Karadağ'dan hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek ilk kafile yola çıktı.

Karadağ'dan ilk hacı kafilesi yola çıktı
Karadağ'dan ilk hacı kafilesi yola çıktı
GİRİŞ 20.06.2023 23:09 GÜNCELLEME 20.06.2023 23:09

Karadağ'ın farklı şehirlerinden gelerek başkent Podgoritsa'daki Tuzi kasabasında bulunan Mehmet Fatih Medresesi'nde toplanan hacı adayları, Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) görevlileri ve yakınları tarafından dualarla kutsal topraklara yolcu edildi.

Hacı adaylarına eşlik eden Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Fejzic, ülkeden 215 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi.

Hac vazifesinin Müslümanlar için birleştirici bir tarafı da olduğunu belirten Fejzic, dünyanın birçok yerinde yaşayan ve farklı ten renklerine, dillere, kültürlere sahip Müslümanların bir araya geldiğini dile getirdi.

Fejzic, "Müslümanlar tek bir yerde, tek bir amaçla, Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak için toplanıyorlar. Allah'tan evlerinize günahtan arınmış olarak dönmenizi diliyorum." dedi.

Hacı adaylarından Kadrija Toskic ise her Müslüman'ın bu vazifeyi yerine getirmek gibi bir hayali olduğunu ve çok güzel duygular hissettiğini kaydetti.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı