Türkiye ve dünyadan tepki yağdı! Danimarka'dan Kur'an-ı Kerim açıklaması

Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen skandal saldırıya Türkiye ve dünyadan tepki yağdı! Danimarka'da hükümet Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

GİRİŞ 22.07.2023 18:12 GÜNCELLEME 23.07.2023 09:55
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

Danimarka Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Danimarka hükümeti, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınıyor. Kutsal metinleri ve diğer dini sembolleri yakmak, başkalarının dinine saygısızlıkta bulunan utanç verici bir eylemdir." ifadeleri yer aldı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının birçok insani üzen, farklı din ve kültürler arasında ayrıma neden olan provokatif bir eylem olduğu kaydedilen açıklamada, "Danimarka, din özgürlüğüne sahiptir ve birçok Danimarka vatandaşı Müslümandır. Onlar, Danimarka nüfusunun değerli bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Danimarka'nın ifade ve toplanma özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanarak, protesto hakkının desteklendiği ancak bunun barışçıl kalması gerektiği kaydedildi.

DANİMARKA'DA KUR-AN-I KERİM'E SALDIRILAR

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri, dün, Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine basmıştı.

Danske Patrioter isimli marjinal grup, daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.

AŞIRI SAĞCI PALUDAN KUR'AN-I KERİM YAKMIŞTI

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde ve Kopenhag'daki bir caminin yakınında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Kalabalık polis korumasında gerçekleştirilen eylemler sırasında Paludan'ın yanına kimsenin yaklaşmasına izin verilmemişti.

Paludan'ın provokasyonuna da Türkiye Cumhuriyeti makamlarından tepkiler gelmişti. İstanbul 2 No'lu Barosu, 18 Nisan'da Paludan hakkında Kopenhag Polisine suç duyurusunda bulunmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 229
  • Cengizhan 9 ay önce Şikayet Et
    Dilerim Rabbimden en agir imtihan ile imtihan olursunuz. Yaziklar olsun iki yüzlü bati.
    Cevapla
  • Hüseyin 9 ay önce Şikayet Et
    Eylemi yapanı korumaya alanlar başka bir ülkenin polisimi
    Cevapla
  • Rfj8n 9 ay önce Şikayet Et
    Bir tane Müslüman yokmu onu kanas suikast silahıyla geberecek.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İLÂ CEHENNEME ZÜMERÂ , Bu saygısızlığa rızâ gösterenlere
    Cevapla
  • Ben musluman turkum 9 ay önce Şikayet Et
    Müslümanların İsveç ve Danimarkaya faturasını büyük kesmesi gerekiyor muhakkak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı