Danimarka, dini temelli saldırılara karşı önlem almayı değerlendiriyor

Danimarka, ülkede son dönemde düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i yakma provokasyonlarını, birçok ülkenin kınadığına dikkat çekerek, ülkedeki kültürel ve dini temelli saldırılara karşı önlem almanın yollarını araştıracağını bildirdi.

Danimarka, dini temelli saldırılara karşı önlem almayı değerlendiriyor
Danimarka, dini temelli saldırılara karşı önlem almayı değerlendiriyor
GİRİŞ 31.07.2023 01:21 GÜNCELLEME 31.07.2023 02:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Danimarka hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, ülkede Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların, başka ülkelerde hakaret ve tepki uyandırma amacı taşıyan, Danimarka'ya da zarar veren boyutları olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemleri nedeniyle 15 ülkenin Danimarka'yı kınadığı ve İİT'nin 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları Konseyi'nin, 31 Temmuz'da toplanarak bu konuyu ele alacağı belirtilerek, bu provokasyonlar, "birkaç kişi tarafından düzenlenen son derece saldırgan ve pervasız eylemler" olarak nitelendi.

Bu eylemleri yapanların, Danimarka toplumunu temsil etmediği ve bu eylemlerin aşırılık yanlılarına fayda sağladığı kaydedilen açıklamada, "Danimarka hükümeti, örneğin diğer ülkelerin, kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı ve bunun Danimarka için özellikle güvenlik açısından ciddi olumsuz sonuçlar doğurabileceği özel durumlara müdahale etme olanağını araştıracak" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, bu değerlendirmenin, Danimarka'nın kapsamlı ifade özgürlüğü çerçevesinde yapılacağı aktarıldı. Öte yandan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen de TV 2 kanalına, ülkedeki kutsal kitaplara yönelik provokasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rasmussen, Danimarka hükümetinin, ülkede kültürlerin ve dinlerin aşağılandığı, güvenliği olumsuz etkileyebilecek durumlara müdahale etmenin yollarını aradığını söyledi.

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN, RASMUSSEN İLE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün, Danimarka Dışişleri Bakanı Rasmussen ile bu ülkede Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırılar hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bakan Fidan, görüşmede, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden ve süreklilik kazanan saldırıları kınadığını yinelemişti.

Avrupa'daki İslam karşıtlığının, alarm verici seviyeye ulaştığını, hatta bunun bir salgın haline gelmiş olduğunu vurgulayan Fidan, ifade özgürlüğü adı altında söz konusu eylemlere izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti. Hakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetinin derhal harekete geçmesini beklediğini de ifade etmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 4
  • Zeynel 8 ay önce Şikayet Et
    Haçlı seferini başlatmışlar müslümünlar hala uyuyor yaa adamların daha ne yapmasını bekliyoz elçisini melçisini postalayın gitsi incirlik kapatılsın Kur'an'ı Kerim yakılmasının fikir özgürlüğü diten meden anlar ki Osmanlı tokadından anlar
    Cevapla
  • tepki 8 ay önce Şikayet Et
    bunlar ne isterse yapacak edecek idi baktilar cok yerde tepkiler geliyor orda bunlarin belli yerleri yandi zarar gørdu bu sefer akillarina baslarina geldi gelecek
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 8 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkelerde 20 30 kişilik ekibi olan müslümanlarla yapılan anlaşmaları iptal ettirebilir mi anlamak lazım bu nası bı anlayış
    Cevapla
  • Fatih m Öztürk 8 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkelerde 20 30 kişilik ekibi olan müslümanlarla yapılan anlaşmaları iptal ettirebilir mi anlamak lazım bu nası bı anlayış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"