Ukrayna'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin itirafı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na döndürebilecek tek lider olduğunu söyledi.

Ukrayna'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin itirafı
Ukrayna'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin itirafı
GİRİŞ 03.08.2023 20:29 GÜNCELLEME 03.08.2023 21:15
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na döndürebilecek tek lider olduğunu belirtti.

Kuleba, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması ile ilgili Ukrayna devlet ajansı Ukrinform’a açıklamada bulundu.

Rusya’nın anlaşmayı durdurduğunu anımsatan Kuleba, Ukrayna’nın Türkiye ile Putin’in bu anlaşmaya dönmesi konusunda etkileşimde olduğunu ifade etti.

PUTİN'İ ETKİLEYEN TEK İSİM

Kuleba, şunları kaydetti:

"Ukrayna, Putin'in Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dönmesi için Erdoğan ile koordinasyon halinde. Erdoğan da bu konuda Zelenskiy ile koordinasyon içinde. Bu karşılıklı çıkar. Erdoğan, Putin'in anlaşmaya dönmesini sağlayabilecek tek lider."

KARADENİZ TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın küresel gıda fiyatları üzerindeki etkisini azaltmak için Birleşmiş Milletler (BM), Rusya, Türkiye ve Ukrayna, 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da düzenlenen törende Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı imzalamıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, süresi dolan anlaşmaya ilişkin 17 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "Tahıl koridoru anlaşması fiilen son buldu, durduruldu. Rusya, ilgili şartlar uygulanır uygulanmaz derhal tahıl anlaşmasına geri dönecek. Anlaşmanın Rusya ile ilgili kısmı yerine getirilmedi." ifadelerini kullanmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • harun 8 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdar da iyidir canım :)))
    Cevapla
  • Gurbetçi41 8 ay önce Şikayet Et
    kuleba bozuntusu Başkanımız sizin oyunlarınıza gelecek adam değil. Sizin derdiniz Tahıl satmak değil derdiniz Rusyayla bizim aramızı bozmak bunu anlamayan kalmadı. İki yüzlü herif geçenlerde Başkanımıza iftira atıyordun.
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Siz de abd'nin küçük finosu olarak bozabilecek tek ülkesiniz
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Reis işini bilir siz rahat olun
    Cevapla
  • SonDamla 8 ay önce Şikayet Et
    Reis Avrupa'nın lehine Putin'i döndürecekse hiç yeltenmesin. Bu arada öncekiler de Avrupa'nın lehine imiş. Bu yüzden daha önce yürütülen diplomasiyi başarı olarak göremiyorum. AB nin ekmeğine sürülen yağ imiş. Gerçekleri Rusya'dan duymak da beni ayrıca üzdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!