Romanya: Rus İHA’sının parçaları topraklarımıza düşmüş olabilir

Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar, Rusya’ya ait insansız hava aracı (İHA) parçalarının Ukrayna saldırıları sırasında Romanya topraklarına düşmüş olabileceğini açıkladı.

Romanya: Rus İHA’sının parçaları topraklarımıza düşmüş olabilir
Romanya: Rus İHA’sının parçaları topraklarımıza düşmüş olabilir
GİRİŞ 06.09.2023 19:57 GÜNCELLEME 06.09.2023 19:57

Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar’dan Rus insansız hava aracı (İHA) açıklaması geldi. Romanya’da bir televizyon kanalına konuşan Tilvar, Rusya’nın Romanya sınırındaki Ukrayna topraklarına gerçekleştirdiği saldırıların ardından, sınırda bulunan parçaların Rus İHA’sına ait olabileceğini açıkladı. Bakan Tilvar, parçaların incelenerek orijinlerinin tespit edileceğini ifade etti. Tilvar, durumun Romanya açısından doğrudan bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya’ya ait insansız hava araçlarının Romanya topraklarına düştüğünü iddia etmiş, Romanya Dışişleri Bakanı Luminita Odobescu ise, “Elbette böyle bir risk var. Çünkü orada yaşananlar sınırlarımıza çok yakın. Bu tür kaza veya olay riski olabilir ama şimdilik böyle bir durum yok” ifadelerini kullanarak iddiaları reddetmişti.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı