ABD Başkanı Joe Biden hakkında resmi azil soruşturması çağrısı yapıldı

Son dakika haberi... ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, ABD Başkanı Joe Biden hakkında görevi kötüye kullanma soruşturması açılması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden hakkında resmi azil soruşturması çağrısı yapıldı
ABD Başkanı Joe Biden hakkında resmi azil soruşturması çağrısı yapıldı
GİRİŞ 12.09.2023 19:42 GÜNCELLEME 12.09.2023 19:49
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kararı basın toplantısıyla duyuran McCarthy, Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin Biden hakkında "ciddi ve güvenilir" iddialar öne sürdüğünü, azil soruşturmasının ABD Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verilebilirlik Komitesi Başkanı James Comer tarafından yürütüleceğini bildirdi.

MCCARTHY: RESMİ AZİL SORUŞTURMASI AÇILMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM

Kararı kolay bir şekilde almadığını ve partisiyle alakası olmadığını ifade eden Cumhuriyetçi McCarthy, "Temsilciler Meclisi Komitesine Başkan Biden hakkında görevi kötüye kullanma nedeniyle resmi azil soruşturması açılması çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.

HUNTER BIDEN İŞ İLİŞKİLERİNDE AYRICALIKLI OLMAK İÇİN BABASINI MI KULLANDI?

McCarthy, Biden'ın Başkan Yardımcılığı döneminde görevini kötüye kullandığını ve bu vesileyle oğlu Hunter Biden'ın babasının görevini iş ilişkilerinde imtiyaz elde etmek için kullandığını iddia etti.

BIDEN'IN "AİLESİNE ÖZEL MUAMELE" İDDİASI

Biden'ın Başkanlık döneminde de "ailesine özel muamele" edildiğini savunan McCarthy, "Amerikan halkının kamu görevlerinin satılık olmadığını bilmesi gerekiyor." dedi.

McCarthy, süreci elde edilen delillerin belirleyeceğini kaydetti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Güçlü Türkiye 7 ay önce Şikayet Et
    Bence Reis, Amerikaya Kayyum atamalı :)
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    Bir taraftan Trump'ı mahkemeye verirler, diğer tarafta BİDEN azil tartışmaları başladı. Doların tahtı sallantıda, Rusya ABD tepesine nükleeri çakabilir, Çin ABD nin altından halıyı çekebilir , Kore bile ABD'ye kafa tutuyorrvs vs . ABD nin çatırdaması YAKINNNN...
    Cevapla
  • Kriminal 7 ay önce Şikayet Et
    Artık Kaçırıyor Ondan Azledeceğiz Demiyor da.... :))
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 7 ay önce Şikayet Et
    zaten ciddiye alan da yok. kafayı yemiş
    Cevapla
  • Çagrı 7 ay önce Şikayet Et
    Buna benzer bi çagrı gerek hükûmet gerek muhalefet baskanları için yapılsa acaba burada tepki ne olurdu cagrıyı yapana karsı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda