Trump'ın medyaya konuşmasına kısıtlama getirildi

"2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi" davasında yargıç, Donald Trump'ın soruşturmaya ilişkin savcılar, tanıklar ve mahkeme personeli hakkında açıklama yapmasına kısıtlama getirdi.

Trump'ın medyaya konuşmasına kısıtlama getirildi
Trump'ın medyaya konuşmasına kısıtlama getirildi
GİRİŞ 17.10.2023 08:47 GÜNCELLEME 17.10.2023 08:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi" suçlamasıyla yargılanan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın dava hakkında kamuoyuna açık şekilde konuşmasına bazı sınırlamalar getirildi.

Davaya bakan Hakim Tanya Chutkan, Washington DC'de bir federal mahkemede görülen duruşmada Trump ve avukatlarının soruşturmaya ilişkin savcılar, tanıklar ve mahkeme personeli hakkında kamuoyuna açık şekilde yorum yapmasını kısıtlayacağını ifade etti.

"KARALAMA KAMPANYASI YÜRÜTEMEZ"

Chutkan, Trump'ın genel olarak Adalet Bakanlığını eleştirme ve davanın "siyasi güdümlü" olduğunu belirtme hakkına sahip olduğu ancak savcılar ve mahkeme personeline karşı "karalama kampanyası" yürütemeyeceği değerlendirmesini yaptı.

Trump'ın özel yetkili savcı Jack Smith'i "haydut" olarak nitelemesini örnek veren Chutkan, konuşma yasağının ihlal edilmesi halinde "gerekli yaptırımları" uygulayacağını belirtti ancak hangi durumda hangi cezaların verilebileceğine dair bilgi paylaşmadı.

TRUMP TEPKİ GÖSTERDİ

Trump ise kendi kurduğu sosyal medya platformu TruthSocial'dan yaptığı açıklamada, hakimin emrine "cadı avı" diyerek tepki gösterdi ve karara itiraz edeceğini kaydetti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın atadığı Chutkan Kongre baskını davalarında, sanıklara savcıların talebinden daha yüksek cezalar vermesiyle biliniyor.

Trump, ağustosta Chutkan'ın baktığı davada, "adil yargılanmasının mümkün olmayacağını" öne sürerek, reddihakim talebinde bulunmuştu. Chutkan ise davadan çekilmesi için bir sebep görmediğini ve çekilmeyeceğini söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • deli dumrul 6 ay önce Şikayet Et
    yazık bizim aym başjkanı ve üyelerine pkk itlerine bırak yasağı para desteği verdirdiler yemin olsun devlet bu hainlerin kellesini almalı yerim böyle hakimi alçak hainler.
    Cevapla
  • egemen türk 6 ay önce Şikayet Et
    gazeli ölen cocuklarin ruhlari seni haslayacak tramp iti....
    Cevapla
  • Tamer 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudilere övgüler yağdır seni belki kurtarırlar turup!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!