Türkiye'den Gazze'ye yardım eli! Bakan Koca resmen açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilaç ve tıbbi malzemelerle dolu Cumhurbaşkanlığı'na ait ilaç, tıbbi malzeme ve 20 uzman hekimden oluşan bir uçağın bugün Gazze'ye yardım amacıyla Mısır'a hareket edeceğini duyurdu.

GİRİŞ 21.10.2023 23:59 GÜNCELLEME 22.10.2023 10:32
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Son dakika Gazze haberleri: Türkiye Filistin'e yardım amacıyla Mısır'a uçak gönderiyor. 20 kişilik uzman hekim ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan bugün Mısır'a gidecek.

Gönderilen yardım uçağı ile ilgili bilgilendirmeyi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece saatlerinde sosyal medya hesabından yaptı.

Buna göre, 20 kişilik uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak.

Ekip ayrıca, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak.

Ayrıca Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye'ye ait 3 kargo uçağıyla, El-Ariş Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.

'UÇAKTA 20 UZMANDAN OLUŞAN HEKİM GRUBU BULUNACAK'

Bakan Koca resmi sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

GAZZE’YE YARDIM AMACIYLA, Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak.

Mısır Sağlık Bakanı Khaled Abdel Ghaffar ile gerekli görüşmeleri yaptım. 20 kişilik uzman ekibimiz Mısırlı yetkililerle Gazze halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekibimiz, Mısır Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda kurulacak sahra hastanelerimizin fizibilite çalışmalarını da gerçekleştirecek.

'GEMİYLE SAHRA HASTANELERİ VE AMBULANSLARIN BÖLGEYE SEVKİYATI PLANLANMAKTADIR'

Bu faaliyetlerle eş zamanlı olarak Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların 3 kargo uçağımızla, El-Ariş Havalimanına gönderilmesi planlanmıştır. Ayrıca gerekli koordinasyonun tamamlanmasının ardından, bir gemiyle sahra hastaneleri ve ambulansların bölgeye sevkiyatı planlanmaktadır.

Fizibilite çalışmalarında bulunacak ekibimizin, söz konusu ilaç ve tıbbi sarf malzemelerinin Gazze’deki mağdurlara ulaştırılmak üzere ilgililere teslimatını yapması planlanmaktadır.

Dünyanın tüm duyarlı insanlarının yüreğine su serpecek bir çabamız var: Yardımların Refah kapısından içeri geçmesine önayak olabilmek!

İnsanlığın gözü Gazze için harekete geçebilecek ülkelerde. Milletimiz elden gelen her şeyin yapıldığını bilmeli.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • Türk 6 ay önce Şikayet Et
    konvoyu korumak için yanlarında bir hava savunma tugayı gitsin
    Cevapla
  • Tolga 6 ay önce Şikayet Et
    Hiç tereddüt etmeden hazır bekliyorum gönüllü olarak giderim arama kurtarma da başarılı yım yardım konusunda asla tereddüt etmeden giderim
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yardim değil vumaniz lazim laf değil yapmak lazim neden konsolosluklari yurt dişi yapmiyorsunuz neden ambargo uygulamiyorsunuz israile ambargo ugulayin ozaman her şey olur
    Cevapla
  • GÜZEL İNSAN 6 ay önce Şikayet Et
    Sn.bakanım aylardır polikinliklere randevu ALAMIYORUZZZZZZZZ bu işlerle kim ilgileniyor
    Cevapla
  • Fatih 6 ay önce Şikayet Et
    Aslansın lan sen..
    Cevapla
  • adam 6 ay önce Şikayet Et
    Sen asla kamu mühendisini temsil edemezsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'