Kuzey Kore'den Hamas iddiasına yalanlama

Hamas'ın İsrail'e karşı Kuzey Kore yapımı silahları kullandığına yönelik iddialara Pyongyang'tan yalanlama geldi. Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kim Song, iddiaları "asılsız" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 01.11.2023 12:52 GÜNCELLEME 01.11.2023 16:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hamas'ın İsrail'e karşı Kuzey Kore yapımı silahları kullandığına yönelik iddialara Pyongyang'tan yanıt geldi.

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kim Song, BM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, bazı batılı ülkelerin Orta Doğu krizine dahil etmek için Kuzey Kore'ye karşı karalama kampanyasına başvurduğunu söyledi.

ABD'ye ait bazı kitle iletişim araçları üzerinden Kuzey Kore silahlarının İsrail'e karşı kullanıldığına ilişkin asılsız söylentiler yayıldığını ifade eden Kim, medyanın Pyongyang'ın ABD'nin Orta Doğu ve Ukrayna'daki çıkarları üzerinden şantaj diplomasisine başvuracağı şeklinde algı oluşturduğunu belirtti.

Kuzey Kore'nin Filistinlilerin yanında olduğunu dile getiren Kim, bazı ülkelerin İsrail'i ve askeri operasyonunu destekleyerek Gazze Şeridi'ndeki durumu daha da kötüleştirdiğini vurguladı. Kim, Gazze Şeridi'ndeki mevcut krizin derhal sona ermesi ve tüm sivillerin korunması gerektiğini de sözlerine ekledi.

İsrail ordusu, çatışmalar sırasında çok sayıda Kuzey Kore yapımı F-7 roket güdümlü el bombası ele geçirdiğini iddia ederken, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Hamas'ın Kuzey Kore menşeili silahların kullandığının değerlendirildiğini açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlar (Siyonistler,yani şeytan laşmış insanlar)ortalığı iyice karıştırmak isterler aman dikkat.
    Cevapla
  • Cezayir 5 ay önce Şikayet Et
    Amerika her türlü silah sokacak o normal neymiş Kore silah vermiş ulan çakal sürüsü ABD şımarık yahudilerin çok mazlum onları tüm yahudileri doğramasa bu müslümanlar yazık lar olsun Buda size dünya dersi tüm yahudileri yedi parçaya bölün kelle paçayıda baydın itine yollayın
    Cevapla
  • (76) 5 ay önce Şikayet Et
    Tombiş çekinme yolladım de ne yaparlar sana at bi atom nivyorkka bitane itraile olsun bitsin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    YAHUDİ 3. DÜNYA SAVAŞINI İSTİYOR. 1. DÜNYA savaşından sonra Osmanlı parçalandı Yahudiler Filistine yerleşti. 2. DÜNYA savaşında Filistine göç etmek istemeyen Yahudilerin bir kısmına HİTLER musallat edildi, Avrupadan kovuldular. Filistine göçe zorlandırlar ve İsrail Devleti kuruldu. 3. DÜNYA SAVAŞINDA "Büyük İsrail Devletini" tamamlamak TÜRKİYEDE DAHİL TOPRAK VE ENERJİYE KONMAK
    Cevapla
  • muammer 5 ay önce Şikayet Et
    amerikan silahları kullanmak serbest kuzey kore silahları yasak öyle mi.hadi ordan.sahtekar.hain.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu