Hamas'tan Barselona açıklaması: Cesurca karar

Hamas'ın Barselona Belediyesi'nin, İsrail ile ilişkileri kesme kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı.

GİRİŞ 25.11.2023 21:52 GÜNCELLEME 25.11.2023 21:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hamas, İspanya'nın Barselona Belediyesi'nin, Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkese ulaşılana ve Birleşmiş Milletler (BM) kararları ile Filistin halkının temel hakları garanti altına alınana kadar İsrail ile kurumsal ilişkileri askıya alma kararını "cesur bir duruş" olarak nitelendirdi.

Hamas'ın Telegram hesabından, Barselona Belediyesi'nin, İsrail ile ilişkileri kesme kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik saldırı ve soykırım savaşını reddederek işgalci oluşumla ilişkisini kesme kararı alan Barselona Belediyesi'nin cesur duruşunu takdir ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Hamas, dünyadaki tüm şehir ve belediye meclislerine "Barselona Belediyesi'nin Nazi-Siyonist işgalinin çocuklara ve savunmasız sivillere yönelik katliamlarını reddeden bu tutumunu izlemeleri" çağrısında bulundu.

İspanya'nın Barselona Belediyesi, Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkese ulaşılana ve BM kararları ile Filistin halkının temel hakları garanti altına alınana kadar İsrail ile kurumsal ilişkilerini askıya aldığını duyurmuştu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de dün Refah Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, "Uluslararası toplumun ve Avrupa Birliği'nin artık Filistin devletini tanımasının zamanı geldi. Bunu AB ile birlikte yapmalıyız. Ancak AB Filistin devletini tanımazsa İspanya kendi kararını alacaktır." demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • SARÌYERLÌ 5 ay önce Şikayet Et
    Tüh mesinin zoruna gidecek
    Cevapla
  • kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler İspanya Yazık size ey Araplar Siz hangi dine mensupsunuz? Kökeniniz Yahudi mi Ebu Cehil mi?
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki Belediyeler Ne Gibi Karar Aldılar?? ❤️
    Cevapla
  • Başkentli 5 ay önce Şikayet Et
    Ulan insanmısım sen cahil bile değilsin arkadaş gereken cevabı vermiş sağolsun
    Cevapla
  • Başkentli 5 ay önce Şikayet Et
    Kendileri ayrıca müslüman düşmanıdırlar olmayanları tenzih ederim devlet politikaları budur yahudi müslüman fark etmez sevmezler endülüsü iyi araştırın öyle fikir beyan edin yada SUSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'