İsrail'in saldırıları sonrası Lübnan'dan savaş açıklaması

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in ülkesinin güneyine yönelik saldırılarına işaret ederek, "Bizler savaş istemiyoruz" dedi.

GİRİŞ 27.11.2023 07:51 GÜNCELLEME 27.11.2023 09:22
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Başbakan Mikati, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den sonra ülkesinin güneyinde Hizbullah ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'SAVAŞ İSTEMİYORUZ'

Lübnan ile İsrail arasındaki sınırın angajman kurallarının değişmediğine ancak emin olabilecekleri uluslararası bir garantinin bulunmadığına dikkati çeken Mikati, "Bizler savaş istemiyoruz ve barışa talibiz ancak kimsenin de Lübnan topraklarına saygısızlık etmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Filistin davasını sonuna kadar desteklediklerini ancak Lübnan'ı kanlı savaşlardan korumaya çalıştıklarını dile getiren Mikati, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çocukları, kadınları, yaşlıları öldürmenin yanı sıra tehcir ve yıkım gibi suçları işleyen bir psikolojiye sahip düşman İsrail'e karşı ne tür garantiler verilebilir ki? Nitekim Gazze'ye karşı bu saldırıların her gün gerçekleştiğini görebiliyoruz ve buna karşı herhangi bir uluslararası tepki de yok."

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda çıkan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

KAYNAK: TRT ARAPÇA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Das 4 ay önce Şikayet Et
    Dogru karar lübnan gücsüz abd lübnani yerle bir Eder bir canli birakmaz nükleer silshida var atar sivillere japonyaya atti lübnana da atar
    Cevapla
  • Zafer 4 ay önce Şikayet Et
    Aslında hiç karismayacan israil bunları halletsin bunlar hakediyor bütün arap devletlerinin gercek yuzunu gormussunuzdur artik
    Cevapla
  • Karslı 4 ay önce Şikayet Et
    Az Şerefiniz Olsun lan...
    Cevapla
  • Kul insan 4 ay önce Şikayet Et
    Ey Lübnan, savaş istemiyoruz ne demek sıra sizde uyanın artık. İran, sizi oyalıyor. Gazze düşerse Lübnan Suriye bir günde işgal edilir. Size tavsiyem ülkenizde acilen Şia mezhebi İran etkisini yok edin Türkiye ile bir olunuz. Savaş başladı çoktan.
    Cevapla
  • qwerty 4 ay önce Şikayet Et
    Siyonizmin hiç acelesi yokki, 10 senede bir Gazze kadar yeri işgal ediyorlar, hatta edemiyorlar. Bir noktadan sonra halkı isyan edecektir. Bu kadar nefretle kimse yaşayamaz. Zaten bu hızla giderlerse Türkiye sınırlarına 150 sene sonra falan gelirler :D
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sıra sanada gelecek korkaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması