İran'dan İsrail'e tehdit dolu mesaj: "Savaş kapsamı derinleşir"

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria'da işlediği ‘savaş suçları’ durdurulmadığı takdirde, savaşın kapsamının genişlemesi ihtimali olduğunu söyledi.

İran'dan İsrail'e tehdit dolu mesaj: "Savaş kapsamı derinleşir"
İran'dan İsrail'e tehdit dolu mesaj: "Savaş kapsamı derinleşir"
GİRİŞ 03.12.2023 21:47 GÜNCELLEME 03.12.2023 22:47
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Al Jazeera’da yer alan habere göre İranlı bakan, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği "savaş suçlarına" son vermemesi halinde bölgesel çatışmaların daha derinleşebileceği uyarısında bulundu.

Abdullahiyan, "İsrail rejiminin Gazze ve Batı Şeria'da işlediği savaş suçları durdurulmadığı takdirde bölgedeki savaşın kapsamının derinleşerek genişlemesi ihtimali var." değerlendirmesinde bulundu.

NETANYAHU: KARA HAREKATI OLMADAN HEDEFLERE ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL

İsrail Başbakanı Netanyahu, dün gece düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Netanyahu, İsrail’in tüm gücüyle savaşa devam ettiğini belirterek, “Çatışmalar devam ediyor. Önceki gün Savaş Kabinesi ile birlikte İsrail Savunma Kuvvetleri’ne (IDF) artan bir güçle çatışmalara devam etme talimatı verdim. Son 24 saat içerisinde Hamas'a ait 400'den fazla hedefi imha ettik. Han Yunus'ta kapsamlı hava saldırıları gerçekleştirdik. Beyt Lahiya'da altyapıyı ortadan kaldırdık. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde faaliyet göstermeye devam ediyoruz. Savaşı tüm hedeflerine ulaşana kadar sürdüreceğiz ve kara harekatı olmadan bu hedeflere ulaşmak mümkün değildir. Kara harekâtı bugüne kadar elde edilen sonuçların elde edilmesi için gerekliydi ve gelecekteki sonuçların elde edilmesi için de gereklidir” dedi.

"HİZBULLAH BİR HATA YAPARSA, LÜBNAN YOL OLUR"

Netanyahu, İsrail’in kuzeyde de Hizbullah’ı hedef aldığını ifade ederek, “Kuzeyde de Hizbullah'ın bize karşı eylemde bulunma çabalarına karşı sürekli olarak harekete geçiyoruz. Düşmanı sınırımızdan uzaklaştırıyor ve savaş malzemelerini imha ediyoruz. Bize yönelik saldırganlık karşısında boş boş oturmuyoruz. Ateşe defalarca karşılık veriyoruz. Güneyde ve kuzeyde güvenliği yeniden tesis etmeye kararlıyız. Eğer Hizbullah bir hata yapar ve geniş çaplı bir savaşa girerse, Lübnan'ı kendi elleriyle yok etmiş olacaktır. Önümüzde zorlu bir savaş var ama sonunda galip geleceğiz” diye konuştu.

KAYNAK: CNNTÜRK
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 92
  • Muhammed 61 4 ay önce Şikayet Et
    Soykırımcı çaresizlikten ne dediğini bilmiyor yalanlar bedava orda.HAMAS'ın bir üyesini bile öldüremedi güçleride yok zaten.Hizbullah burda buyur bakalım tel-aviv diye bir yeriniz kalıyormu.mezar olarak kalır
    Cevapla
  • Vatan 37 4 ay önce Şikayet Et
    Sözde israil ve abd düşmanı iranin dışişleri bakanı yine hırlamış. 50 yıldır hırlaşırlar ama hiç savaşmamışlardır. Neden acaba. İslam beldelerinin içindeki ajan devlet olduğundan olabilirmi? Ayrıca dışişleri bakanının soyadı ermenice. Anlayana.
    Cevapla
  • Ali Rıza 4 ay önce Şikayet Et
    Ha İsrail, Ha İran, Ha abd. Üçü de aynı yolun yolcusu. İran'ın sarığına, sakalına, konuşmalarına aldanmayın, takiyye gereğidir bunlar. Yoksa yanarsınız Gazze gibi, lakin iş işten geçmiştir bile.
    Cevapla
  • Cuma Çimen 4 ay önce Şikayet Et
    Vatan saçmalamış yıllardan beri yani 1979 dan bu yana ABD ve İsrail'e mücadele eden tek ülke İran .Hatırlayın 1979 da ABD ile İran arasınd rehine krizini 400 günden fazla sürmüştü ,satılmış Arap aletiyle mücadele etmesinde ne yapsın.Ayrıca Hizbullahın İsrailin Lübnan'a saldırdığında 1000 e yakın israilin terörist İsrail askerini öldürdü.Şuan bu güce sahipse İran sayesinde .
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    biz de yedik
    Cevapla
  • Emir Zülfikar 4 ay önce Şikayet Et
    İran arada bir başını çıkarıp, kükrer sonra susar. Aynı nakarat. Zırt pırt.
    Cevapla
  • Necmitiflizden 4 ay önce Şikayet Et
    Selam emir kardesimiran savasmaz savastirir çünkü Osmanlıya otuz altı sefer savaşmış İran bizim düşmanımız ama Tayyip baba kasimpasali İran'ın tezgasina gelmez İran bizi savaşa çekmeye uğraşıyor onun Müslümanlıkla alakası yok petrol. Zengini Araplar sesini kestiler İsrail Araplara gider yaptı hepsi geri vitez Allah cezalarını versin dinsiz İsrail'in mahsum insanları olduruyor
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İran dan bi şey olmaz, hep kuru sıkı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri