İsrail Lübnan'a hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan'ın iç kesiminde yer alan Rihan köyündeki bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.

GİRİŞ 11.12.2023 14:53 GÜNCELLEME 11.12.2023 15:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre İsrail'e ait savaş uçakları, Güney vilayetine bağlı Cezzin ilçesinin Rihan köyünü hedef aldı. Köye yönelik hava saldırısında yaşanan can kaybı veya hasara ilişkin henüz detay paylaşılmadı.

Rihan köyü, İsrail sınırına yaklaşık 25 kilometre mesafede yer alıyor. İsrail ordusu, 8 Ekim'den bu yana özellikle Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgelerinde yer alan Hizbullah'a ait hedefleri vuruyor. Rihan köyü saldırısı ile İsrail, ikinci kez Lübnan'ın iç kesimine kadar saldırılarını genişletmiş oldu.

HİZBULLAH SALDIRI DÜZENLEDİ

Hizbullah ise Lübnan'ın güneyinden İsrail'e ait Es-Smake askeri noktasına "uygun silahlarla" saldırı düzenlediğini duyurdu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 100 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü. Ayrıca çatışmalar nedeniyle Lübnan’da 23, İsrail’de 5 sivil hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • orhan 4 ay önce Şikayet Et
    anlamadigim bunlarin hava savunma sistemleri yokmu
    Cevapla
  • cahit 4 ay önce Şikayet Et
    Utanç verici bir durum hani hava savunma sistemleri nerede İran ne Suriye hava sahasını koruyor ne Lübnan sözde savunma işbirliği içindeler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'