İsrail ısrarı Biden'ı sarstı: Trump anketlerde öne geçti

Kasım 2024'te yapılacak seçimlerde Yahudi lobisini arkasına alabilmek için İsrail'e sınırsız destek veren Biden, son ankette Trump'a geçildi. Seçimde belirleyici olacak 7 salıncak eyaletin tamamında ortalama 5,28 puan farkla Trump öne geçti

GİRİŞ 16.12.2023 11:32 GÜNCELLEME 16.12.2023 11:56
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

ABD, Kasım 2024'te yapılacak Başkanlık Seçimleri'ne yoğunlaşmaya başladıkça, düzenlenen anket sonuçları da birer birer açıklanıyor. Geçen iki ayda, işgalci güç İsrail'in Gazze'de yürüttüğü katliam kampanyasına sınırsız destek veren ABD Başkanı Joe Biden için anket sonuçları da önem arz ediyor. Her ne kadar Biden yönetimi, İsrail konusunda söylem değişikliğine gitmiş gözükse bile uzmanlar bunu danışıklı dövüş diye nitelendiriyor. Özellikle Demokrat Parti'nin genç seçmen tabanının işgalci güce sınırsız destekten rahatsız olduğu ve Biden'dan uzaklaştığı değerlendiriliyor. Son gelen anket sonuçları da bunu gösteriyor. Perşembe günü açıklanan Morning Consult ve Bloomberg News anketine göre, Başkanlık Seçimleri'nde belirleyici olan 7 "Salıncak Eyaletin" tamamında, Cumhuriyetçi Parti'den aday olması beklenen eski Başkan Donald Trump'ın, Demokrat Partili Joe Biden karşısında ortalama 5,28 puanlık bir farkla önde olduğu ortaya çıktı. North Carolina, Georgia, Wisconsin, Nevada, Michigan, Arizona ve Pennsylvania eyaletlerinin tümünde Trump'ın Biden'a üstünlük sağladığı görüldü. North Carolina eyaletinde ikili arasındaki farkın 11 puana kadar çıktığı görüldü. Sonuçlar, Beyaz Saray için, başkan adaylığı için ön seçimlerin başlamasına birkaç hafta kala kötü haber anlamına geliyor. ABD Başkanı Biden'ın hem yaşı hem de sağlık durumu nedeniyle yeniden aday olması tartışılırken, Trump karşısında kaybetme olasılığının da ortaya çıkması, Demokrat Parti içinde adaylık iddiası olan diğer isimleri güçlendirebileceği değerlendiriliyor.

ABD'DEN PKK'YA 156 MİLYON DOLAR

ABD’nin terör örgütü PKK’ya açıktan verdiği destek, önümüzdeki yıl da devam edecek. ABD Kongresi’nde kabul edilen 2024 savunma bütçesinde, Irak ve Suriye’de sözde DEAŞ’la mücadele fonuna toplam 398 milyon dolar ayrıldı. Terör örgütü PKK/YPG’nin de faydalanacağı Suriye bölümüne 156 milyon dolar tahsis edildi.

PKK FAYDALANIYOR

Beyaz Saray’a gönderilen 2024 savunma bütçesinde ağırlıklı olarak PKK/YPG’nin faydalandığı, Suriye’ye ayrılan fon, 2023’e kıyasla 9 milyon dolar azaltılarak 2024 yılı için 156 milyon dolar olarak belirlendi. Geçen yıl 322 milyon dolar tahsis edilen Irak bölümüne ise bu yıl 242 milyon dolar ayrıldı.

SDG TİYATROSUNA DEVAM

Söz konusu savunma bütçesinde bu fonun, ABD’nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adıyla andığı PKK/YPG’ye DEAŞ’la mücadele ve DEAŞ’lı tutukluları belli hapishanelerde tutması gibi sebeplerle tahsis edildiği belirtildi. ABD Başkanı Joe Biden’ın imzasının ardından savunma bütçesinin yasalaşması bekleniyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm Siyonist İsrail ve Yahudilere darbe yapsın kökünü kurutsun Amin inşallah.İnsanlığın başına bela şeytanın çocukları illtler.ilket ve şer ocağını Allah kurutsun.İnşallah.Amin.
    Cevapla
  • Sevda 4 ay önce Şikayet Et
    Ah obama ah bilemedik kiymetini
    Cevapla
  • zebanilerdiyari 4 ay önce Şikayet Et
    nemrut ile firavun bidon ile netanyahu cehennemin yakitlari
    Cevapla
  • pala remzi 4 ay önce Şikayet Et
    kim gelirse gelsin pentagon dediği olur
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bunların iliside aynı trumpun yaşı işte daha genç fark bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok