Orban'dan İsveç açıklaması: Türkiye'yle anlaşmadık

Macaristan Başbakanı Orban, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'yle ortak hareket etmediklerini ifade ederek, "Onlarla (Türkiye) bir anlaşmamız yok." dedi. Türkiye ve Macaristan, İsveç'in NATO üye henüz onaylamadı.

Orban'dan İsveç açıklaması: Türkiye'yle anlaşmadık
Orban'dan İsveç açıklaması: Türkiye'yle anlaşmadık
GİRİŞ 21.12.2023 13:26 GÜNCELLEME 21.12.2023 17:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkesi ile Türkiye arasında İsveç'in NATO'ya üyelik başvurusunun onaylanmasına dair bir anlaşmanın olmadığını söyledi.

Orban, üyeliği onaylama kararı için düzenlenecek oylamanın zamanına Macaristan parlamentosunun karar vereceğini açıkladı.

Erdoğan, Macaristan ziyaretinde Orban'a Togg hediye etmişti.

Macaristan lideri, İsveç'in üyeliğini onaylama konusunda iktidar partisinin milletvekillerinde büyük bir isteklilik olmadığını da belirtti.

İsveç'in NATO'ya üye olabilmesi için Türkiye ve Macaristan'ın onayı gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği tasarısını onaylayarak TBMM'ye göndermişti. Tasarı, hala Meclis'te.

KAYNAK: REUTERS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Murat 4 ay önce Şikayet Et
    hıh sakın natoya almayın diyom bende zaten Şahan abi
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    isveçi sakın natoya alacak kararı meclisten geçirmeyin bırakın rusya isveçide Ukrayna gibi yesin afiyet olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun macarlara
    Cevapla
  • birisi 4 ay önce Şikayet Et
    adamlar her türlü rezilliği yapıyor ve biz halen NATO üyeliğine onay veriyoruz.meclisten de geçer bu. bir takım imtiyazlar elde edebilmek için yapılan siyasi bir manevra ise bir şey diyemem lakin benim dinime söven kitabımı yakan PKK paçavralarının asılmasına göz yuman bir ülke için değil imtiyaz almak dünyayı alsam yine de hayır derim.benim dinim kitabım bayrağım herşeyin üstündedir.
    Cevapla
  • Alpi 4 ay önce Şikayet Et
    Meclisler karar verecek ve buna herkes saygılı olacak,,,,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok