Osmanlıyı arkadan vurdular, İsrail’i kurdular!

İsrail'in kurucuları, eğitimlerini İstanbul'da aldıktan sonra Osmanlı İmparatorluğu'nun gizli bilgilerine İngiliz istihbarat servislerine vererek ihanet etmişlerdi. Filistin'den kovulan Yahudiler bir daha geri dönmemek üzere sürülmüşlerdi.

Osmanlıyı arkadan vurdular, İsrail’i kurdular!
Osmanlıyı arkadan vurdular, İsrail’i kurdular!
GİRİŞ 21.12.2023 18:29 GÜNCELLEME 22.12.2023 11:58
Bu Habere 113 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir YÜCEL

İsrail’in kurucusu ve ilk Başbakanı David Ben Gruion 16 Ekim 1886 yılında Rus İmparatorluğu’na bağlı Polonya’nın Plonsk şehrinde dünyaya geldi. Ben Gruion 20 yaşına geldiğinde Doğu Avrupa’da yükselen Antisemitizim sebebiyle ailesiyle birlikte Filistin’e göç ettiler. Filistin’e ilk göç ettikleri yıllarda portakal tarlalarında çiftçi olarak çalışan Gruion daha sonraki yıllarda Gazetecilik mesleğine yöneldi.

İSTANBUL'DA EĞİTİM GÖRDÜLER

1912 yılında İstanbul’a eğitim için gelen Gruion, daha sonra İsrail’in ikinci başkanı olacak olan Yitzhak Ben Zvi ile tanıştı. Yitzhak Ben Zvi 24 Kasım 1884 yılında yine Rus İmparatorluğu’na bağlı Poltava şehrinde doğdu. Lise öğrenimi için İstanbul’a gelen Zvi Galatasaray Lisesinde eğitimini sürdürdü. 1912-1914 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ben Gruion ile birlikte eğitim gördüler.

FİLİSTİN'DEN KOVULDULAR

İsrail’in kurucusu Gruion ve 2. Devlet Başkanı Ben Zvi, İstanbul’da eğitimlerini tamamladıktan sonra çeşitli Siyonizm derneklerinin faaliyetlerine katılıp, İngiliz yetkililerine Osmanlı Devleti hakkında çeşitli istihbarat bilgilerini aktardılar.

Bunu öğrenen Osmanlı İmparatorluğu yetkilileri, 1914 yılında Filistin’e dönen David Ben Gruion ve Yitzhak Ben-Zvi’yi topraklardan kovdular. Pasaportlarına “Bir daha Filistin topraklarına geri dönmemek üzere” ibaresi de yazıldı. Bu yaşanan hadise sonucunda dönemin Osmanlı yetkilisi Cemal Paşa binlerce Yahudi’yi Filistin topraklarından kovmuştu.

İNGİLİZLER SAYESİNDE FİLİSTİN'E GERİ DÖNDÜLER

Filistin’den kovulan Gruion ve Ben Zvi Amerika’ya göç etti. New York’ta Siyonizm ile ilgili çalışmalar ve yayınlar yapmayı sürdüren Gruion ve Ben Zvi, 1918 yılında İngiliz ordusuna bağlı Yahudi Lejyonu'nun 38. Tabur'una katıldı. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Filistin’in İngilizler tarafından ele geçirilmesiyle, David Ben Gruion ve Yitzhak Ben Zvi Filistin topraklarına geri döndüler. Filistin’de siyasi faaliyetlere başlayıp Avrupa’da yaşayan Yahudilerin kaçak yollarla Filistin topraklarına gelmelerini sağladılar.

İSRAİL DEVLETİNİ KURDULAR

Bu sırada Yahudilerin o dönemki yer altı gücü olan “Haganah” örgütünü kurdular. Yasa dışı yollarla Avrupa’dan Filistin’e gelen Yahudilerin yol üzerindeki güvenliği sağlayan bu örgüt daha sonraki yıllarda kurulacak İsrail silahlı kuvvetlerinin de temelini oluşturuyordu. 

Ben Gruion ve Ben Zvi İsrail Devletini kurma yolunda İngilizlerin de desteğini alarak önemli adımlar atarken bir yandan da İngilizlere karşı gelen diğer Yahudi örgütleriyle de savaştı.

David Ben Gruion 14 Mayıs 1948 yılında siyasi üstünlüğü de yanına alarak, günümüzde işgalci ve soykırımcı olarak faaliyet gösteren İsrail Devletini kurdu.

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 113
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Egitim kimi egittigini bileceksin Müslüman Müslümanı dostudur İman edeceksin İman güçünü artıracaksın
    Cevapla
  • Cem 4 ay önce Şikayet Et
    Bu gizli yada açık siyonistler devletin en üst kademesinden vatandaşın en alt seviyesine kadar temizlenmez burasıda olur israil
    Cevapla
  • Ibretlik islam 4 ay önce Şikayet Et
    O uamanlarda millet zaaten koyun du bisey yapamadilar. Allah müslümanligi getirdi, atatürk yolladi ibret olsun diye
    Cevapla
  • Metin 4 ay önce Şikayet Et
    Acırsan acınırsın. İhanet edeni yaşatmayacaksın.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bu devlet siyonistlerden döviz girdisi sağlayabilmek için sürekli faiz artırıyor. Tüm dünya devletlerinin merkez bankası ve para basım isleri biz de dahil siyonistlerin elinde. Kapitilasyonlar, geçmişte tanınan imtiyazlar kat be kat fazlasıyla devam ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...