Husilerden son dakika İsrail ve Kızıldeniz açıklaması! İran'a flaş çağrı...

Yemen’deki Husiler, Kızıldeniz’de bir ticari gemiyi roketlerle hedef aldıklarını, İsrail’e ait askeri noktalara da insansız hava aracıyla saldırı düzenlediklerini duyurdu.

GİRİŞ 27.12.2023 01:56 GÜNCELLEME 27.12.2023 10:05
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Son dakika Kızıldeniz haberleri: Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kızıldeniz’de MSC UNITED isimli ticari gemiyi roketlerle hedef aldıklarını belirtti.

İSRAİL ÜSLERİNE HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Geminin durumuna ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, mürettebatın Husiler tarafından açılan uyarı ateşini dikkate almaması üzerine geminin hedef alındığı kaydedildi.

Ayrıca İsrail’in Kızıldeniz’in kuzeyindeki Akabe Körfezi kıyısında yer alan Eilat kenti ile işgal altındaki Filistin topraklarının diğer bölgelerindeki İsrail askeri mevkilerine insansız hava aracı ile saldırı düzenlendiği ifade edildi.

HUSİLERDEN İRAN'A ÇAĞRI

Yemen'de İran destekli Husilerin, Şura Meclisi Üyesi ve yönetici kadrolarından Abdusselam Cahaf ise İran'a çağrı yaparak Tahran yönetiminin İsrail'e karşılık vermesi gerektiğini belirtti.

Cahaf, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriye'deki komutanlarından Razi Musevi'nin dün İsrail'in füze saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından İran'ın tutumunu değerlendirdi.

"İran, adamlarını hedef alarak çok ileri giden siyonistlere karşılık vermeli" ifadesini kullanan Cahaf, İran'ın saldırının intikamını almaktan başka çaresi olmadığını belirtti.

'KORKAK VE AŞAĞILANMIŞ'

Cahaf, İran'ın sessiz kalarak saldırıyı karşılıksız bırakması durumunda, savaşla yüzleşmekten korkan ve aşağılanmış bir ülke imajı çizeceği uyarısında bulundu.

İran'ın İsrail'e karşılık vermesi gerektiğinin altını çizen Jahaf, şunları kaydetti:

"Savaşın büyük sonuçları olduğunu biliyoruz ama sessizliğin sonuçları daha da büyük olacak, yanıt hakkını saklı tuttuğunu ilan etmek hiçbir şekilde akıllıca değil, çünkü bu hiç yanıt vermemek anlamına geliyor."

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriye'deki komutanlarından Razi Musevi, 25 Aralık'ta İsrail'in Şam yakınlarına düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybetmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 160
  • Sade 4 ay önce Şikayet Et
    Nasil amerika hemen yahudilere yanina gittigi gibi iranda yemenin yaninda oldugunu gostermesi gerek.silah fuze yardimi yapmasi sart.
    Cevapla
  • Kızgın 4 ay önce Şikayet Et
    Iran yine oncecen yaptığı gibi "füze atacağız ama size zarar vermeyecek "deyip gizlice haber verip öyle atar.
    Cevapla
  • Bir Akıncı 4 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylersin lakin tedbir al bu tahran şeytanı seni ortadan kaldırmak için ilk fırsatı değerlendirecektir.
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 4 ay önce Şikayet Et
    Bu saldırıların tek bir amacı var.Abd ve israilin nin oralara yerleşmesini meşrulaştırmak.Danışıklı dövüş.Halkına bir sözümüz yok.İranın tarihinde gayrimğslümler ile bir savaşı yoktur.Derdi İslam ülekeleri iledir.Havlaması Gayrimüslüme dümenden havlaması,İslam aleminde kendini parlatmak içindir.Hiç bir sözüne inanmayın.
    Cevapla
  • Mehmet KARA 4 ay önce Şikayet Et
    Yemendeki husiler yani zeydiler Sünniliye en yakın Şii gruptur. Sünnilerle aralarında problem yoktur. İranlı münafıkların fitnesiyle kardeşleriyle savaştılar, çok kan döküldü. Onlarda İran'ın gerçek yüzünü görecekler ve kendilerini kullanan münafıkları terk edecekler inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi