Lübnan'dan son dakika İsrail ve savaş açıklaması! Başbakan Mikati duyurdu

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'in, ülkenin güneyindeki provokasyonlarının devam etmesi durumunda bölgede topyekun bir savaş çıkabileceğini kaydederek,

Lübnan'dan son dakika İsrail ve savaş açıklaması! Başbakan Mikati duyurdu
Lübnan'dan son dakika İsrail ve savaş açıklaması! Başbakan Mikati duyurdu
GİRİŞ 28.12.2023 22:36 GÜNCELLEME 28.12.2023 22:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika Lübnan haberleri: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları aralıksız sürüyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken Lübnan Başbakanı Necip Mikati'den savaşı genişletecek çarpıcı bir açıklama geldi.

Lübnan Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mikati, başkent Beyrut'ta İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya geldi.

İSRAİL'E SAVAŞ UYARISI

İkili ilişkilerin yanı sıra Gazze ile Lübnan'ın güneyindeki durumun ele alındığı görüşmede Mikati, buralardaki saldırıların durmasını istedi.

"İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki provokatif eylemleri, durumun kötüleşmesine ve bölgede topyekun bir savaş çıkmasına neden olabilir." ifadesini kullanan Mikati, İsrail'in saldırılarının durması için maksimum baskı uygulanması çağrısı yaptı.

Mikati, Gazze'de savaşın durması için öncelikle ateşkese varılması ardından da iki devletli çözüm ve Filistinlilere haklarının teslim edilmesi adına müzakere sürecine geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Cameron ise Gazze'deki çatışmaların Lübnan'a, oradan Kızıldeniz'e oradan da tüm bölgeye yayılmasının dünyadaki risk ve güvensizlik düzeyini artıracağını vurguladı.

Cameron, Lübnan'ın bu tür bir gerilimin yaşanmaması adına sarf ettiği çabalardan ötürü Mikati'ye teşekkür etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Türkan 3 ay önce Şikayet Et
    Kahhar ismi şerifi hürmetine netanyahu ve onun beyninden olanların hepsi yerle bir olsun allahım duamı dileyimi kabul eyle yarabbim amin
    Cevapla
  • Fatih 3 ay önce Şikayet Et
    Neden tüm Ortadoğu'daki müslüman ülkeler birlik olup katil siyonist İsrail'i ve destekçilerini bitiriyoruz. Onlardan daha güçlüyüz neden çekiniyorlar anlamıyorum.
    Cevapla
  • 466 3 ay önce Şikayet Et
    aferim ilk defa lübnanda böylecesur çıkış geldi böyle olacak lider dediğin derhal halkının tamamını silahlandfır derhal orduna talimat ver ani birşey olduğunda derhal savaş düzeyine geçin allaha imanla gitmeyi belki garranti edersiz nedir geçici dünyanın saçmalıklarına taparak bolbol şeytana kul köle olarak yaşıyorsuz aferim keşke her islam ülkesi senin gibi cesur olsa ne sorun olurdu o
    Cevapla
  • 466 3 ay önce Şikayet Et
    ha böyle cesur cesaretli olun allaha kavuşmakmı güzel yoksa yeryüzünde saçma sapan yaşamakmı güzel dolayısıyla bolbol yaşayın akp zalimleri hain aciz beceriksizleri yüzünden bu halde bölge lübnan halkını silahlandırın savaşın allahın izniyle zalimlere karşı böyle onurlu duruş sergileyin korkmayın zalimlerden allahtan korkun mahşer gününhesabından kabirden korkun
    Cevapla
  • Kığılı 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail’in bir projesi var bir de Allahın bir projesi var Sabırla bekleyiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...