Suudi Arabistan’dan Türkiye ile imzalanan anlaşmaya onay!

Suudi Arabistan, Türkiye ile doğrudan yatırımların teşviki alanında iş birliği için imzalanan mutabakat zaptını onaylandı.

GİRİŞ 03.01.2024 00:00 GÜNCELLEME 03.01.2024 10:20
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, bugün Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında başkent Riyad'ta toplandı.

Enformasyon Bakanı Selman bin Yusuf el-Duseri, toplantıda Suudi Arabistan ile Türkiye arasında daha önce imzalanmış olan doğrudan yatırımların teşvikine ilişkin işbirliği mutabakat zaptının onaylandığını duyurdu.

Duseri, konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Temmuz 2023'te gerçekleştirdiği Suudi Arabistan ziyaretinde, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında "Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada iki tarafın, bu ziyaret sırasında Kabiliyetler, Savunma Sanayii, Araştırma ve Geliştirme Alanlarında İşbirliğine İlişkin Uygulama Planı, Suudi Savunma Bakanlığı ile Türk firması Baykar arasında 2 Satış Sözleşmesi, Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İşbirliği, medya ve enerjiye ilişkin mutabakat zaptlarının imzalanmasını memnuniyetle karşıladığı bildirilmişti.

Açıklamada tarafların ayrıca, Türk-Suudi Yatırım Forumu'nda iki ülke özel sektör kuruluşları arasında enerji, gayrimenkul, inşaat, eğitim ile dijital teknolojiler, sağlık ve medya alanlarında 9 mutabakat zaptı imzalandığı kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 193
  • Kamil 3 ay önce Şikayet Et
    AB'nin kapısında gerektiğinden fazla bekledik , bekletiliyoruz . Bize Vize Serbestisi vermeyecekler . En iyisi BRICS 'e üye olalım , Çin , Suudi Arabistan ve BAE'den Vize Serbestisi alırız . Önceden Çin yatırımlarını , Türkiye'ye çekmeliyiz . Hele bir fabrikalar kurulsun , ticari imtiyaz anlaşmaları imzalansın , Sonra BRICS'e yeşil ışık yakalım .
    Cevapla
  • bilmem 3 ay önce Şikayet Et
    Kamil baya kafan çalışıyor
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 ay önce Şikayet Et
    TURŞUYU KİM SATACAK ? Hoca eşeğiyle Turşu satmaya giderken ağzını açtığında eşeği de ağzını açıyor "Aİİİİ Aİİİİİ" diye anırıyormuş! Hoca yine "Turşu" diye bağıracakken Eşek yine baslamış ANIRMAYAA. Hoca iyice gerilmiş. Eşeğin kulağına eğilmiş. HEY UZUN KULAK ! demiş. "TURŞUYU SEN Mİ SATACAKSIN YOKSA BEN Mİ?" (Sporla/Medya ile siyasete yön vermeye çalışanlar?)
    Cevapla
  • Misafiir 3 ay önce Şikayet Et
    Siyonist seviciler
    Cevapla
  • Recep 3 ay önce Şikayet Et
    Demek i telaş panik buymuş nerede futbol nerede süper kupa ve maçı cumhuriyetin yüz yılında bir ilki başardınız hem Fenerbahçe hem Galatasaray taraftarı sizleri unutmayacak ama hangi taraftar bilinçli olanlar
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Geziciler ancak gezindikleri ile kalacak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak