Son dakika haberi: Blinken'ın Türkiye ziyareti öncesi ABD'den kritik açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilşkin yapılan açıklamada "Blinken, Türk mevkidaşıyla İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması sürecini konuşacak." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika haberi: Blinken'ın Türkiye ziyareti öncesi ABD'den kritik açıklama!
Son dakika haberi: Blinken'ın Türkiye ziyareti öncesi ABD'den kritik açıklama!
GİRİŞ 04.01.2024 22:06 GÜNCELLEME 05.01.2024 01:24
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, bu gece yola çıkarak, hafta boyunca mevkidaşlarıyla bir dizi kritik konuyu görüşmek üzere Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar, BAE, Suudi Arabistan, İsrail, Batı Şeria ve Mısır'ı ziyaret edeceğini söyledi.

GAZZE DİPLOMASİSİ YÜRÜTÜLECEK

Miller, Blinken'ın diğer ülke dışişleri bakanlarıyla, "7 Ekim sonrası İsrail'in Hamas'a karşı devam eden askeri harekatı, Gazze'ye insani yardımın artırılmasına yönelik acil tedbirler ve geri kalan rehinelerin serbest bırakılması" gibi konularda fikir alışverişi yapacağı bilgilerini paylaştı.

TÜRKİYE'DE İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIM SÜRECİNE YÖNELİK SON ADIMLARI GÖRÜŞECEK

Matthew Miler, Dışişleri Bakanı Blinken'ın, Türkiye ziyaretinde, İsveç'in NATO'ya katılımının onaylanması sürecine yönelik son adımlar da dahil olmak üzere, "uzun yıllardır devam eden bölgesel işbirliğini" görüşeceğini aktardı.

'ÖNÜMÜZDE ZOR SEÇİMLER VAR'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, Blinken'ın, Türkiye'nin ardından ziyaret edeceği Yunanistan'da ise Ukrayna'ya destek sağlamaya ve bölgesel deniz güvenliğini korumaya odaklanacağı bilgisine yer verdi.

Miller, "Bu yolculuktaki her görüşmenin kolay olmasını beklemiyoruz. Açıkçası bölgenin karşı karşıya olduğu zor sorunlar ve önümüzde zor seçimler var." diye konuştu.

'ABD'NİN SORUMLULUĞU'

Antony Blinken'ın, bu zorlukların doğrudan üstesinden gelmek için diplomatik çabalara liderlik etmenin ABD'nin sorumluluğu olduğuna inandığını ifade eden Miller, Blinken'ın "bunu ileriki günlerde yapmaya hazır olduğunu" kaydetti.

Blinken haftaya tamamlayacağı temaslarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana bölgeyi 4. defa ziyaret etmiş olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Skut 3 ay önce Şikayet Et
    Buraya gelemezsin inşallah. Allah hepinizi yok etsin İslam düşmanları Katil sürüsü. Onca müslüman katledildi askerimiz şehit oldu sanki her şey yolunda bir isveçin üyeliği sıkıntı, müttefik ya isveçte barındırdığı teröristleri de bu tarafa sevkiyat için kılıf uydurma. Bunların çabası katliamları kolaylaştırma.
    Cevapla
  • Skut 3 ay önce Şikayet Et
    Yuh artık, yüzsüzlük tavan yapmış, T.C. yönetimi bu aşağılık abd ye taviz vermemeli, yoksa şehitlerimizin kemikleri sızlar. Kovun gitsin, tilki bile bunları geçemez kafaları sadece gavurluğa çalışır.
    Cevapla
  • inspektör Analist 3 ay önce Şikayet Et
    Blinken, KAAN Projesine kilit vurmak için su teklefle geliyor F-35 ile F-16 Fabrikasini komple Türkiye'de kuralim amma bir sartla Türkiye KAAN projesinden vazgeçsin TUSAS'i komple kapatin teklifi ? sizce !?????
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Artık yeter demeyecekmisin Reis biz seni mazlumun yanında bilirdik ama yanılmışız sen Artık abd uşağı sin
    Cevapla
  • Atatürkçü Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Sayin Türkiye Cumhuriyeti Savcilarimiza açik duyuru : Sayin Cumhurbaskanimiza Hakaret edilmesine teamülümüz yoktur! Ali lugatli sahsiyet sayin Cumhurbaskanimiza hitaben abd uşağısin dedi ! Lütfen geregini yapiniz! Ali' lugatli sahsiyeti tutuklayiniz Vatandasliktan men prosedürü baslatiniz malvarliklarina el-konulsun iyice sorguya çekilsin akabinde sinirdisi edilsin. arz-ederim
    Cevapla
  • Halil ibrahim 3 ay önce Şikayet Et
    Ali, Kandil'deki Baban (APO=Artin Agopyan) itraf etti Ali abd nin uşağı sin, dedi
    Cevapla
  • asım 3 ay önce Şikayet Et
    mossad ajanları yakalan dıya siyonist kafir isveç bahane durmayın aslanlarım tutun atın gereğini yapın ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı